Tulikivi speksteenkachel

Een massieve speksteenkachel van Tulikivi is een warmteaccumulerende houtkachel, die je slechts een paar uur hoeft te stoken voor 24 uur warmte. De Tulikivi speksteenkachel is immers bijzonder goed in staat veel warmte op te slaan in een klein volume en is bovendien hittebestendiger dan metaal.  Een Tulikivi speksteenkachel biedt modern comfort en kwaliteit, waarbij vooral de dagelijkse tijdwinst en de doordachte technologie opvalt. Het zijn echte kachels zonder grenzen, met uitgebreide technische en esthetische opties, bovenop de meer dan 60 standaardmodellen. 

Maatwerk Tulikivi speksteenkachel

Bij echt maatwerk wordt de speksteenkachel van je dromen eerst op computer ontwikkeld. Je Tulikivi kan ook een bakoven, houtoven of fornuis zijn, waarin je de heerlijkste gerechten bereidt met het unieke aroma van het houtvuur.

Misschien wel het belangrijkst voor het wereldwijde succes van deze kachels is de behaaglijke stralingswarmte, een echte steun in koude winterdagen. Deze stralingswarmte biedt overigens vele gezondheidsvoordelen, in het bijzonder voor mensen met astma. De natuurstenen kachels bieden ook extra voordelen inzake veiligheid, ook voor kinderhandjes.

Energiebesparing Tulikivi speksteenkachel

Je kunt er ook topresultaten inzake milieubewuste warmte mee behalen, met bijzonder schone rookgassen en een ongeëvenaard verbrandingsrendement. Dit laatste kan ook je verwarmingskosten sterk doen dalen. Er is ook de optie van een directe aanvoer van verbrandingslucht van buiten voor laagenergie-woningen en andere woningen die goed geïsoleerd zijn. 

Brandstof Tulikivi speksteenkachel

Afwisselend hout of pellets stoken is nu ook mogelijk met de Tulikivi pelletbrander P10. Nieuw is ook het waterverwarmingssysteem W10. Voor modern geïsoleerde woningen, laagenergiewoningen en passiefhuizen biedt een W10-Tulikivi uitzonderlijk interessante mogelijkheden, waar ze zowel ruimteverwarming als sanitair warm water kan bieden, zonder risico op oververhitting van de ruimte. Tenslotte is een moderne Tulikivi ook in kleur verkrijgbaar, of met een afwerking in gekleurde keramiek.