Foto: 2016/000-sfeerbeeld-wit-design-haarden-open-haard-Globe-bio-ethanol-bron-vauni.jpg

De 7 mooiste witte houtkachels en open haarden

Er gaat niets boven de warmte van een echte houtkachel of open haard.

bron foto: Vauni

Nostalgisch haardvuur

Want wie krijgt er tenslotte niet een gevoel van nostalgie en warmte van een knisperend haardvuur? Op een koude winterdag als de gure wind langs je ramen blaast, installeer je je in jouw favoriete stoel, laat je je omarmen door warmte en ontspan je terwijl je naar de dansende vlammen kijkt. Dan heb je toch helemaal niets meer te wensen?

Er is veel vraag is naar houtkachels en gelukkig is het aanbod groot. Ze worden in zo’n beetje elke denkbare afmeting, vorm en stijl geproduceerd. Voor iedereen een haard, die past bij zijn interieur dus.

Omdat wit eigenlijk in elk interieur tot zijn recht komt, zetten wij de 7 mooiste witte houtkachels voor je op een rijtje.

Houtkachel met Deense allure

bron: Scan

Een open haard in de woonkamer of een houtkachel in je tuin neerzetten ligt voor de hand. Maar waarom zou je er niet een in je slaapkamer plaatsen? Romantischer kan het natuurlijk niet.

Deze organisch vormgegeven houtkachel - type 66 - van het merk Scan heeft een blokkenvanger van glas, waardoor je het vuur optimaal kunt zien. Je kunt hem ophangen aan je muur of - zoals afgebeeld - plaatsen op een sokkel.

Strakke haard van lichtgewicht beton

bron: Jotul

Deze haard is allesbehalve standaard. Terwijl de meeste kachels worden gemaakt van zwart materiaal en voorzien worden van hoekige vormen, heeft de Noorse ontwerper hier gekozen voor een lichte kleurstelling en ronde vormen. De Jøtul FS 90 serie heeft een ombouw van beton en olivijnzand. Dit laatste zorgt ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden, zodat de houtkachel lang warmte afgeeft. Hartstikke duurzaam dus!

Bescheiden vintage houtkachel

bron: boudrie

Foto: Boudrie Kachels en Haarden
Jaren vijftig en -zestig meubels zijn hip en hartstikke leuk. We struinen massaal kringloopwinkels en vlooienmarkten af, hopende tegen een mooie vintage fauteuil of kast aan te lopen. De ontwerpers van deze houtkachel moeten dat hebben opgemerkt en hebben deze leuke haard met vintage look ontworpen. Door zijn bescheiden formaat vind je ongetwijfeld een mooi plekje voor hem in huis.

Openhaard als roomdivider

bron: Dru

Als je een houtkachel in je huis wilt, is het verstandig om er een goede en strategische plek voor te kiezen. Maar voor welke ruimte kies je? Het is natuurlijk heerlijk om te relaxen voor je open haard in de zithoek. Maar dineren bij een warm haardvuur is natuurlijk ook wel erg gezellig.

Met de Metro 100 XTU van het merk Dru, hoef je niet te kiezen. Deze haard dient namelijk ook gelijk als roomdivider. Dus je plaatst hem gewoon tussen je woon- en eetkamer in, zodat je vanaf elke plek kunt genieten van de warmte en het sfeervolle vuur dat hij afgeeft. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is haardhout kopen en genieten van een nostalgisch warm vuurtje. Heerlijk!

Gebruiksvriendelijk én mooi

bron: uwkachel

De Deense fabrikant van dit type houtkachel heeft echt goed nagedacht over design en gebruiksvriendelijkheid. Dat wil zeggen; hij is mooi en alles wat jij kunt bedenken aan handigheden, heeft de fabrikant in het ontwerp verwerkt. Deze stoere en strak vormgegeven haard heeft namelijk een softclosing zelfsluitende deur, de handgreep is zo ontworpen dat ie altijd koud blijft en de kachel kan ook als een draaibaar exemplaar besteld worden. Zo kun je de haard richten op de plek waar je wilt genieten van het haardvuur, zonder je handen te bezeren.

Open haard van speksteen

bron: Tuliviki

Speksteen geeft je houtkachel een nostalgisch uiterlijk. Maar speksteen heeft nog iets veel belangrijkers te bieden. Het heeft namelijk de eigenschap om warmte lang vast te kunnen houden. Echt heel lang. Je hoeft de Tulikivi speksteenkachel namelijk maar een paar uurtjes te stoken, om wel 24 uur te kunnen genieten van de warmte die hij afgeeft. En dat is goed nieuws voor je portemonnee!

Idyllische houtkachel

bron: Charnwood

Dik boek paraat, grote mok met koffie, voetjes omhoog, deze prachtige haard van Charnwood aan en genieten maar. Met deze hout gestookte kachel waan je je binnen een oogwenk in een idyllische cottage, op een besneeuwde berg in Scandinavië. En hij is erg mooi en zacht vormgegeven en in verschillende maten verkrijgbaar. En als klap op de vuurpijl houdt hij ook nog eens rekening met het milieu. Want het moderne verbrandingssysteem zorgt ervoor dat de uitstoot bijzonder schoon is.

Ben je nog niet uitgelezen over open haarden en houtkachels?

Klik dan hier voor nog veel meer inspiratie.

Reacties