Charnwood kachel

Charnwood staat voor duurzaamheid en gebruikt alleen maar de beste materialen voor zijn kachels: plaatstaal, gietijzer, vuurvaste stenen en keramische glas.

Charnwood

Dat bewijzen de vele Charnwoods die zelfs na meer dan 30 jaar nog steeds talrijke huizen verwarmen!

Deze landelijke Engelse kacheltjes zijn uiterst geschikt voor kleine of sterk geïsoleerde woningen, de kleinste versies behalen een nominaal vermogen van 4 kW. Ook in een middelgrote of grote woning voelt een Charnwood zich goed thuis, want deze gietijzeren hout- en kolenkachels zijn ook beschikbaar in zwaardere versies tot 12 kW nominaal vermogen.

Er is een Charnwood voor iedereen: de COVE-collectie komt mooi tot zijn recht in moderne woningen, het ISLAND-gamma past uitstekend in een klassieker interieur en de C-series is echt tijdloos. Elk gamma biedt meerdere vermogens aan en is beschikbaar in maar liefst 8 subtiele kleuren.

Clean-burn air wash

Deze technologie zorgt ervoor dat uw kachel de resten van een vorige verbranding zal herbruiken (principe van dubbele verbranding) waardoor de emissies verlagen, u minder assen zal hebben en meer warmte in de ruimte. Een schoner huis, een schonere rookgasafvoer én een schoner milieu. Deze technologie houdt ook de ruit schoon, om u een ongestoord zicht op de vlammen te gunnen.

Quattroflow© luchtbeheersysteem

Deze revolutionaire en gepatenteerde technologie werkt volgens het principe van vier luchtkamers die de correcte hoeveelheid lucht naar de juiste plaats sturen voor een ultra-efficiënte verbranding en optimale controle. Dit alles met slechts één hendel!
- Primaire luchtinlaat: hoofdregeling voor snellere/tragere verbranding
- Secundaire luchtinlaat: schone ruiten en dubbele verbranding
- Tertiaire luchtinlaat: optimale en efficiënte verbranding
- By-pass luchtinlaat: reduceert condensatie bij de verbranding ’s nachts