Foto: press_2013//Faber-opti-virtual-haard-1.jpg

Faber Opti-virtual sfeerhaard

Vuurbeleving en illusie rijker met Faber Opti-V® sfeerhaard

Faber Opti-virtual sfeerhaard.

Van oudsher is vuur een sfeermaker pur sang. Het zorgt letterlijk en figuurlijk voor warmte in de beleving van mensen. Sfeer wordt daarom bij de ontwikkeling van nieuwe haarden door Faber met een hoofdletter geschreven. Faber voegt met het nieuwe Opti-virtual® een extra categorie sfeerhaarden toe aan de bestaande collectie gashaarden, elektrische haarden en houtkachels. Opti-virtual® is weliswaar een elektrische haard, maar gaat verder door een illusie van vuur te creëren met een levensecht vlammenspel, geknisper en vonkjes die zelfs weg lijken te springen. De techniek is gebaseerd op Pepper’s Ghost. Een principe dat geestverschijningen als illusie weet te vertonen en vooral gebruikt wordt bij grote attracties, op toneel en in musea. Faber heeft de techniek verfijnd voor de nieuwe Opti-virtual®, die in elke ruimte eenvoudig en naar eigen smaak kan worden ingebouwd.

Geschikt voor ruimtes met weinig toezicht
De haard wordt in twee inbouwmaten aangeboden. De Opti-virtual® single is 69 cm breed x 25 cm hoog, de Opti-virtual® double is even hoog, maar 131 cm breed. Het is een flexibele 'haardkast', die op eigen wijze per ruimte kan worden toegepast. Het is het bekende ‘plug and play’ principe, maar dan nog eenvoudiger. Stroom is voldoende om Opti-virtual® tot leven te laten komen. Naast gebruik in eigen huis, maakt dat de haard vooral ook geschikt voor ruimtes waar relatief weinig toezicht mogelijk is. Denk hierbij aan drukbezochte restaurants, cafés, bedrijfsentrees, hotel lobbies of hotelkamers. Het vlammenspel van de haard is levensecht, maar de haard geeft daarentegen geen warmte af. Daar waar al veel mensen zich in een ruimte bevinden wordt dit laatste veelal als positief ervaren. Het kan dan namelijk snel te warm worden.

Vuurbeleving en illusie rijker met Faber Opti-V® sfeerhaard.

Vuur zonder stoken
Faber introduceert met Opti-virtual® een totaal nieuwe techniek in de haardenwereld voor een intense vuurbeleving. ‘Eerst zien dan geloven’ is zeker op Opti-virtual® van toepassing. Een ieder zal geboeid naar het vuur staren en zich afvragen hoe het kan branden zonder dat er gas, hout of lucifers aan te pas komen. Dat is de kracht van de illusie, maar gelijk ook de kracht van echt vuur. Want wie begrijpt nu eigenlijk precies hoe (echt) vuur kan branden? Niet voor niets heeft de Glen Dimplex Group daarom ook deze nieuwe wonderbaarlijke techniek gepatenteerd.

Meer informatie inclusief een korte film over Opti-virtual®, Faber en dealeradressen op www.faber.nl.
(Consumentenadviesprijs van de Opti-virtual® single is € 1999,- en van de Opti-virtual® double € 3799,-)

Publicatiedatum: 18 februari 2013

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties