Een haard in je interieur: 5 mooie voorbeelden

Een open haard is superromantisch. Bovendien geeft een kachel of haard een veel prettigere warmte af dan de centrale verwarming.

20 Juni 2018

Nu we aan het overstappen zijn op gasloos wonen, kiezen meer mensen voor een houtkachel of een elektrische haard. De klassieke open haard is vervangen door een wat modernere versie. Ben jij benieuwd of een haard mooi zou staan in jouw interieur? Bekijk deze 5 prachtige voorbeelden van Barbas Bellfires haarden.

1. Klassiek-moderne haard

Deze haard heeft een schouw, zoals de klassieke haard. Toch is de vormgeving heel anders. De haard vormt een strakke rechthoek en is geïntegreerd met de meubels. Zo is het een vast onderdeel van het interieur geworden. Deze haard heeft een centrale plek in de woonkamer en geeft daar veel warmte af. Zo kun je ’s avonds gezellig naar de vlammen kijken en in alle rust genieten.

2. Hoekhaard

Met een moderne haard is een hoek geen enkel probleem. Deze haard is geïnstalleerd op een hoek, waardoor er weinig praktische ruimte verloren gaat. De haard zelf is weggewerkt achter stijlvol halfrond glas, waardoor je een bijzondere uitstraling krijgt. Er is gekozen voor een marmeren rand om de haard extra te benadrukken in de kamer. Boven en onder de haard zijn de ventilatieroosters aangebracht, waar ’s zomers frisse lucht doorheen komt.

3. Haard met houtopslag

Deze prachtige haard is gecombineerd met een houtopslag. Het geheel is weggewerkt met gipsplaten, zodat een zelfstandig gedeelte wordt gecreëerd. Deze houtkachel is niet alleen stijlvol weggewerkt, maar is ook praktisch. Zo verspreid de warmte zich gemakkelijk door de kamer. Ook naar de ramen erachter, waar in de winter kou vanaf komt. In de zithoek wordt het altijd comfortabel warm.

4. Opvallende stenen schouw

Deze kachel is wat breder dan de voorgaande. Er is gekozen voor een haast klassieke schouw, maar dan van grijze stenen. Door de opvallende kleur, is dit de eyecatcher van het interieur. Het is een prachtige afwerking van een even zo mooie haard. Dit type haarden werkt meestal op gas, maar je kunt ze ook vinden als houtkachel. Ze kunnen op dezelfde manier worden toegepast in het interieur.

5. XL haard

Deze haard is onder de overkapping geïnstalleerd. Maar het is niet zo moeilijk om hem in een moderne woonkamer voor te stellen. Deze XL haard is extra breed, waardoor hij efficiënter zijn warmte afgeeft aan de omgeving. Hij is ideaal voor het verwarmen van een grote ruimte. De haard wordt strak weggewerkt in de muur, zodat je eigenlijk alleen de vrolijke vlammen kunt zien.

Een open haard in huis is erg sfeervol. Hij is bovendien ook nog eens heel stijlvol als je hem goed verwerkt in je interieur. Met name in een modern interieur past een mooie open haard heel mooi. Deze schitterende haarden van Barbas Bellfires geven je hele woonkamer een nieuwe uitstraling en sfeer.

Reacties