Foto: overkapping-tuinhuis

Tuinhuis met overkapping

Buiten zijn en toch binnen zitten; geen overbodige luxe in ons koude landje. Met een tuinhuis een overkapping kun je lekker lang buiten blijven zitten!

Guido van Loon

Bij de oorspronkelijke tuinhuizen denken we aan extra ruimte voor klussen of opslag van zomerspullen. Echter, tegenwoordig hebben de tuinhuisjes vaak niets meer te maken met ruimtegebrek, maar met de behoefte naar een andere sóórt ruimte. Helemaal luxe is een tuinhuis met overkapping. Maar wat voor type overkapping kies je?

Overkapping

Overkappingen zijn niet alleen een genot voor ons welzijn, het is ook nog eens een waardevolle investering voor je huis. Tegenwoordig zijn er heel stijlvol vormgegeven exemplaren die aansluiten op de architectuur en uitstraling van je huis.

Extra accessoires overkapping

Je gaat meer genieten van een overkapping als je extra accessoires toevoegt. Voorbeelden zijn:
- verlichtingsspots;
- terrasverwarming;
- shutters;
- zon- en regensensoren;
- warmte- of zonwerend glas.

Materiaal

Ook de gebruikte materialen zijn van belang. Vanzelfsprekend wil je graag een duurzaam bouwen. Hout is populair, maar ook aluminium, glas en kunststof zijn mogelijk.

Omgevingsvergunning

Of je een zogenaamde omgevingsvergunning nodig hebt, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte en het reeds bebouwde tuinoppervlak. Meer informatie vind je op www.omgevingsloket.nl of bij je gemeente.

Reacties