Foto: 245524

Back to basic met Rayburn; milieubewust en sfeervol koken en verwarmen

Een houtgestookt fornuis als sfeervol middelpunt van de keuken, voor veel kookliefhebbers is dat een romantisch droombeeld.

Een houtgestookt fornuis als sfeervol middelpunt van de keuken, voor veel kookliefhebbers is dat een romantisch droombeeld.

Maar het hoeft niet bij dromen te blijven: met een fornuis uit de Rayburn- collectie wordt dat knapperend houtvuur werkelijkheid. En kiezen voor dit type warmtebron is nog milieuvriendelijk ook.

 

Dankzij de in het oog springende landelijke styling en de prachtige emaillen afwerking is een Rayburn-fornuis een echte eyecatcher in de keuken. Een minstens zo uniek kenmerk zie je niet op het eerste gezicht: de houtgestookte oven. Dat betekent ‘back to basic’ op de meest romantische manier: koken, (roer)bakken, braden en roosteren op de eerlijke warmte van echte vlammen.

Hout als brandstof is milieuvriendelijk; bij de juiste manier van vergassen van hout komt precies dezelfde hoeveelheid kooldioxide vrij als een boom opneemt tijdens het groeiproces. Dus: geen extra CO²-uitstoot. Bovendien is hout een duurzame energiebron. In tegenstelling tot de schaarse fossiele brandstoffen die in duizenden jaren zijn ontstaan, kan een boom in een periode van tien tot vijftien jaar via herbebossing worden vervangen.

In de huidige tijd, waarin milieubesparing steeds meer aandacht krijgt, is houtverwarming een ‘hot item’. Het is dan ook niet toevallig dat de houtgestookte Rayburn-fornuizen, type 300W en 345W, diverse gebruiksbehoeften in huis dekken. Het verwarmde water in het reservoir kan ook benut worden voor de radiatoren van de CV-installatie, de vloerverwarming en de boiler.

Rayburn is ontworpen door technici en wordt met de hand gebouwd door professionals met liefde voor het vak. Bovendien bestaan Rayburn-fornuizen voor 70% uit gerecyclede materialen, ook vanuit oogpunt van duurzaamheid.

Last but not least: de prestaties van Rayburn zijn top! Deze ambachtelijke fornuizen hebben een voedselvriendelijke stralingswarmte. De twee gietijzeren ovens en de grote massieve kookplaat met verschillende warmtezones bieden alle mogelijkheden: snel bakken en braden van gerechten die knapperig moeten zijn aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant, en rustig sudderen van gerechten die langzaam moeten verwarmen. Deze combinatie staat garant voor een perfect resultaat!

Rayburn, een warm hart voor duurzame energie

Meer informatie: www.aga.nl/1167.htm.

Publicatiedatum: 23 augustus 2010

Reacties