Profielfoto van Essecookers & Stoves Nederland
Essecookers & Stoves Nederland
Weldaad 15, 5431 SM Cuijk
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Gesloten

990 Woodfired cooker van Esse

Is de 990 's werelds schoonste houtgestookte fornuis?

ESSE Cookers hout

Met een Co2 uitstoot van 0,01% kan dat haast niet anders. De 990 heeft, zoals alle ESSE fornuizen, moderne technologie gecombineerd met klassieke ESSE kwaliteit met een oog voor ecologische ontwikkelingen. Het model van de 990 is geïnspireerd op de klassieke ESSE styling uit de jaren 1930. Met drie grote ovens (in verschillende temperaturen) biedt de 990 een enorm kookvolume van 112 liter. Het nieuwste model de 990CH is speciaal gemaakt om aan de CV te koppelen met een totale warmte afgifte van 22kw, genoeg om een heel huis te verwarmen.

Naast de op houtgestookte fornuizen heeft Esse ook fornuizen op GAS en INDUCTIE.

Vanaf 2002 heeft Esse een 4-tal nieuwe houtfornuizen ontwikkeld. Als eerste kwam de geëmailleerde houtcooker WN/W35 op de markt. In 2004, toen de ESSE fabriek 150 jaar bestond, is het jubileummodel de Ironheart verschenen. Een geheel nieuwe look kreeg in 2011 de 990 met kort daarop gevolgd door de Plus 1.

Al deze cookers hebben de gepatenteerde 'Afterburn2 technologie'. Door dit naverbrandingssysteem is men gegarandeerd van een schone verbranding met een hoog rendement.

Met 4 modellen heb je een ruime keuze aan mogelijkheden. Kiest men voor een kookfornuis of kookkachel of liever een kookfornuis met CV. Er zijn kookfornuizen met een, twee of drie ovens en met verschillende breedtes van 50, 90 of 100 cm.

Het maakt niet uit welk fornuis je kiest. Ze beschikken allemaal over geweldige kookeigenschappen.

Naast de fornuizen op hout heeft Esse natuurlijk ook fornuizen op GAS ,met en zonder rookgasafvoer, en Elektra. Het model EC4i is een echte topper met een 5 zone Inductie kookplaat en vier ovens.

Prestaties

De warmte-afgifte van de 990 ligt tussen de 3 Kw en 5 Kw dit is afhankelijk van hoeveel brandstof er wordt gestookt. De stookruimte is voorzien van een extra glazen deur waardoor de vlammen ook te bewonderen zijn. De grote gietijzer kookplaat heeft verschillende temperatuurzones waar 6 pannen tegelijk op kunnen.

Als de 990 eenmaal is opgewarmd houd deze de warmte zeer lang vast. De geïsoleerde deksels zorgen ervoor dat de kookplaat niet afkoelt. Wil men extra warmte in de ruimte dan kan men eenvoudig de deksels openzetten.

De 990 is het topmodel van ESSE en is sinds 2011 op de markt.

Meer informatie

Voor meer informatie en/of andere modellen van Esse klik hier