Partner

ESSE Cookers

In steeds meer huizen treft men tegenwoordig de gezelligheid van een echte ESSE Cooker aan. Al vanaf 1854 wordt in Engelse boerderijen en country houses gekookt met deze comfortabele kwaliteits kook- en bakoven. ESSE Cookers brengen sfeer en warmte in je huis. Een ESSE Cooker bestaat uit een 'normale' kookplaat, waarop je net als op andere fornuizen het eten kunt bereiden. Het bijzondere van de ESSE zijn de twee ovens: een kookbakoven, waarin men aardappelen, vlees en groenten kookt en braadt. Door de indirecte warmtecirculatie blijven de smaak en de sappen in het eten optimaal bewaard. De tweede oven is de zogenaamde sudderoven. Ideaal voor een sudderlapje, maar ook om 's ochtends de aardappelen en groente in te zetten, zodat u meteen aan tafel kunt als u na een dag hard werken thuis komt. Deze manier van koken is ook nog eens heel gezond door het grote behoud van vitaminen en smaakstoffen in de voeding.

MEER TONEN

Esse Ironheart

De Ironheart kookkachel is een fornuis dat prachtig brand en een kachel die geweldig kookt. De warmteafgifte is bijna 10 kw.

Houtgestookt fornuis

De ESSE Ironheart Woodfired cooker
De Ironheart kookkachel is een fornuis dat prachtig brand en een kachel die geweldig kookt.
De inspiratie voor de Ironheart werd bedacht om de 150ste verjaardag, in 2004, van ESSE te vieren. Hierbij werd teruggegrepen op modellen uit het ESSE museum.

De gietijzeren Ironheart heeft een geteste efficiëntie rating van meer dan 82%, en lage CO-uitstoot die ruim voldoet aan de huidige normen. Voeg daarbij de grote stookruimte met glazen deur, controleerbare oven, ijzeren kookplaat met verschillende temperatuur zones welke is afgedekt met isolerende deksels en je hebt een toestel dat er traditioneel uit ziet maar wel voldoet aan de huidige milieu eisen. De warmteafgifte van de Ironheart is 9,7 Kw.
In de stookruimte kunnen houtblokken van 50 cm lengte. Dankzij de eenvoudige maar effectieve primaire en secundaire stroomluchtregelaars heeft men een goede verbranding en blijft het ruitje van de stookruimte schoon

 

Meer lezen over
'Esse Ironheart'?

meer van deze professional

Esse 990EL

De elektrische 990 mm brede Esse cooker met gietijzeren...

De ESSE 500 EL elektrisch fornuis. Een a

Het nieuwe elektrische fornuis van Esse de 500EL Echt e...

Pizza Brood en Bak Oven

De ESSE Fire Stone  

Toon alle 12 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.