Partner

ESSE Cookers

In steeds meer huizen treft men tegenwoordig de gezelligheid van een echte ESSE Cooker aan. Al vanaf 1854 wordt in Engelse boerderijen en country houses gekookt met deze comfortabele kwaliteits kook- en bakoven. ESSE Cookers brengen sfeer en warmte in je huis. Een ESSE Cooker bestaat uit een 'normale' kookplaat, waarop je net als op andere fornuizen het eten kunt bereiden. Het bijzondere van de ESSE zijn de twee ovens: een kookbakoven, waarin men aardappelen, vlees en groenten kookt en braadt. Door de indirecte warmtecirculatie blijven de smaak en de sappen in het eten optimaal bewaard. De tweede oven is de zogenaamde sudderoven. Ideaal voor een sudderlapje, maar ook om 's ochtends de aardappelen en groente in te zetten, zodat u meteen aan tafel kunt als u na een dag hard werken thuis komt. Deze manier van koken is ook nog eens heel gezond door het grote behoud van vitaminen en smaakstoffen in de voeding.

MEER TONEN

Esse 500 mm hout of elektrisch

De Esse Plus1 op hout of de Esse 500 elektrisch.

De ESSE Plus1 Woodfired cooker
Alleenstaand maar ook zeer zeker als aanvulling op de elektrische cookers is de Plus1 een houtgestookt fornuis met één oven en “Coup du feu” kookplaat voor 5 pannen.
De glazen binnen deur zorgt ervoor dat men ook van het mooie vlammenspel kan genieten.

Elektrische Cookers van ESSE 500
Bij de ESSE Plus 500 is er een keuze uit drie uitvoeringen; Een met bovenop een afzetplaat, een warmhoudplaat van 48°C of een ESSE Plus 500 met een inductie drie zone kookplaat. Alle uitvoeringen hebben twee warmhoud ovens die naar 85°C gaan. Ideaal als aanvulling bij de gas, elektrische of hout gestookte fornuizen van Esse. Door een plint, handdoekenrail en verbindingsstuk lijkt het een geheel.

Medio 2018 komt het model Esse 500 (50 cm breed) elektisch. Waarbij bovenop een ronde deksel zit met daaronder een kookplaat voor drie pannen. Twee volwaardige ovens met in de bovenste oven een extra grill.

Meer lezen over
'Esse 500 mm hout of elektrisch'?

meer van deze professional

De Manincor fornuis

De Manincor fornuizen zijn van Italiaanse makelij.

990 Woodfired cooker

Is de 990 's werelds schoonste houtgestookte fornuis? 

Esse Ironheart

De Ironheart kookkachel is een fornuis dat prachtig br...

Toon alle 12 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.