Partner

ESSE Cookers

In steeds meer huizen treft men tegenwoordig de gezelligheid van een echte ESSE Cooker aan. Al vanaf 1854 wordt in Engelse boerderijen en country houses gekookt met deze comfortabele kwaliteits kook- en bakoven. ESSE Cookers brengen sfeer en warmte in je huis. Een ESSE Cooker bestaat uit een 'normale' kookplaat, waarop je net als op andere fornuizen het eten kunt bereiden. Het bijzondere van de ESSE zijn de twee ovens: een kookbakoven, waarin men aardappelen, vlees en groenten kookt en braadt. Door de indirecte warmtecirculatie blijven de smaak en de sappen in het eten optimaal bewaard. De tweede oven is de zogenaamde sudderoven. Ideaal voor een sudderlapje, maar ook om 's ochtends de aardappelen en groente in te zetten, zodat u meteen aan tafel kunt als u na een dag hard werken thuis komt. Deze manier van koken is ook nog eens heel gezond door het grote behoud van vitaminen en smaakstoffen in de voeding.

MEER TONEN

Afvoerloze gashaarden en kachels van Esse.   

Firewalls heten de afvoerloze gashaarden. Deze “schermen” hebben een mooi vlammenspel en geven ook nog een aardige warmte af. Het grote voordeel van afvoerloze gashaarden is dat men geen rookgasafvoer nodig heeft. Alleen een gasaansluiting is voldoende.

De Firewalls zijn ook leverbaar met afstandsbediening en met een warmte afgifte van 3 Kw zijn deze haarden uitermate geschikt als bijverwarming.

De modellen "39" en "48" Black Glass zijn het meest gangbaar.

Naast de Firewalls heeft ook Esse heeft een rijk gamma aan hout en gaskachels waaronder ook gaskachels zonder rookgasafvoer.

Meer lezen over
'Gas Kachels'?

meer van deze professional

Esse Cooker en fornuizen

ESSE Cookers en Fornuizen. Ze zijn er op hout, gas en ...

De Bakeheart. Een fornuis gestookt op ho

De Esse Bakeheart vormt samen met de Ironheart en de Wa...

Esse Ironheart

De Ironheart kookkachel is een fornuis dat prachtig br...

Toon alle 12 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.