De mooiste gashaarden voor een warm interieur

Wat brengt nu meer winterse gezelligheid en warmte dan een haard? Tegenwoordig is er ruime keuze in haarden met bijzondere designs.

03 Maart 2020

Voor elke ruimte en iedere smaak is er een passende haard. Hieronder vind je een selectie van Kalfire, Nederlands fabrikant van hoogwaardige gas- en houthaarden.

Een tunnelhaard

Zoek je een haard met een ruimtelijk ontwerp en strak design? Kies voor een tunnelhaard, oftewel doorkijkhaard. De GP110/59T en de GP110/79T, de twee nieuwste designs in de serie Gas Prestige (GP) haarden, passen in elk interieur en zorgen voor een open geheel in de ruimte. Met een tunnelhaard geniet je bovendien vanuit elke ruimte van het vlammenspel. Je kunt dit model inbouwen in een muur of in een zijwand, maar een tunnelhaard wordt ook vaak vrijstaand in de ruimte geplaatst. Tip: de nieuwe modellen zijn beschikbaar met verschillende achterwanden.
of een roomdivider?

Waar een tunnelhaard vrijstaand in een ruimte wordt geplaatst, wordt de roomdivider in de meeste gevallen tegen een wand geplaatst. Het doel van dit haardtype is hetzelfde, namelijk het creëren van een sfeervolle scheiding tussen woongedeelten in je huis. Het vuur in een roomdivider is vanuit beide zijden optimaal zichtbaar. De nieuwe GP115/75R en GP111/55R zijn ideaal om een open ruimte mee in te delen. Verder zijn deze modellen verkrijgbaar in drie verschillende ‘om de hoek’-opties. Zo kun je naast een achterwand, ook kiezen voor een achter- én zijwandoptie. Wil je meer weten over dit type haard? Ontdek hier welke roomdivider bij jouw woning past.

Duurzaam design

Al jaren staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Kalfire. De ECO-stand is hier een goed voorbeeld van. Deze stand biedt namelijk de mogelijkheid om de GP haarden op een energiebesparende stand te zetten, waarmee het gasverbruik tot wel 40% lager is ten opzichte van de hoogste stand. Met de ECO-stand kun je nog steeds van een fraai vlammenspel genieten, maar dan milieubewust!

’Duurzaamheid is altijd belangrijk geweest voor Kalfire. Wij willen niet alleen de beste en mooiste design haarden leveren, maar ook onze haarden verduurzamen’’, aldus Beijko van Melick, CEO van Kalfire. ‘’Dit doen we door constant te blijven innoveren om tot duurzame oplossingen te komen voor onze klanten.’’

Smart home

Steeds meer elementen in huis zijn via een app te besturen; denk aan slimme gordijnen of een slimme thermostaat. De gashaard kun je ook aan dit rijtje toevoegen. Met de iMatch-app kun je je haard makkelijk bedienen via je smartphone of tablet. Is uw woning voorzien van een domoticasysteem, dan kun je de bediening van je haard ook volledig integreren in dit systeem. Zet 'm alvast aan voordat je thuiskomt en zet de vlammen hoger of langer vanaf de bank. Gemak dient de mens!

Levensechte vonken met de Natural Spark Generator

Dankzij de Natural Spark Generator (NSG) ervaar je met de Gas Prestige (GP) haarden een belevenis van een realistisch vuur. De NSG-techniek van Kalfire zorgt er namelijk voor dat er vonken worden gecreëerd in de haard, om de indruk te wekken van een authentiek vuur. De NSG-technologie is beschikbaar bij verschillende modellen, waaronder de bovengenoemde vier nieuwste designhaarden.

“Het vlambeeld van de nieuwe serie gashaarden is gemaakt naar voorbeeld uit de natuur, waardoor men het vuur op de puurste manier kan ervaren”, zegt Beijko van Melick, CEO van Kalfire. “’Kalfire wil mensen verbinden, met zichzelf. Met elkaar. Met duurzaam vuur. Daarom werken we dagelijks met veel toewijding aan innovatieve, duurzame oplossingen én mooie designs om onze missie waar te maken.”

Reacties