Foto: 2019/5-mooiste-gashaarden.jpg

De 5 mooiste gashaarden van dit moment

Gashaarden zorgen ervoor dat jij er iedere winter weer warmpjes bijzit. Een bijkomend voordeel: ze zijn ook nog eens ontzettend stijlvol.

Guido van Loon

Een mooie haard geeft je woning een knusse uitstraling en zorgt bovendien voor een luxe gevoel. Wil jij je interieur naar een hoger niveau tillen met behulp van een gashaard? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Doe inspiratie op dankzij deze top 5 mooiste gashaarden van dit moment.

1. De hangende haard

Wil je jouw gashaard laten opvallen in je woning, maar vind je het tegelijkertijd belangrijk om je interieur strak te houden? Dan is een hangende haard de ideale keuze. Deze gashaarden worden aan je plafond gemonteerd en staan dus niet op de grond. De vorm van de haarden is meestal erg modern: vierkant of rechthoekig. Hierdoor passen deze modellen perfect binnen een modern en minimalistisch interieur. Je hebt ook nog eens geluk wanneer je een van deze haarden laat installeren, want je hebt geen last van vervelende pootjes die in de weg zitten tijdens de wekelijkse schoonmaakbeurt.

2. De ingebouwde haard

Ben je op zoek naar de typische klassieke uitstraling van een gashaard? Overweeg dan om de haard in te laten bouwen. Doe dit bijvoorbeeld in de muur bij je bankstel, zodat je een knusse zithoek creëert die ontzettend uitnodigend is. Ingebouwde haarden zijn simpel en strak. Het enige wat je ziet is een glazen voorwand met daarin een prachtig knisperend vuurtje. Dat maakt deze exemplaren meteen zo veelzijdig. Ze passen in een klassiek interieur, maar zijn ook geschikt voor landelijke, moderne en industriële woningen. Ze nemen bovendien weinig ruimte in beslag en zijn daardoor uitermate geschikt voor appartementen en studio's.

3. De losstaande haard

Liefhebbers van de vintage look zijn helemaal fan van de losstaande haard. Deze haarden ogen namelijk wat minder modern en passen perfect bij woningen met een oudere uitstraling. Hiermee creëer je het gevoel van een warme blokhut in een winterlandschap, perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Ga je voor een losstaande haard, dan heb je nog altijd de keuze tussen een modern of klassiek model. Moderne gashaarden hebben strakke vormen en een simpel design. Klassieke exemplaren hebben juist weelderige pootjes en sierlijk vormen. Leg een paar blokken hout rondom de haard, en jouw gezellige zithoek is compleet.

4. De glazen haard

Veel gashaarden worden gemaakt van metaal, wat ze een robuuste en stoere uitstraling geeft. Dat geldt niet voor glazen haarden. Deze modellen hebben glazen wanden aan iedere zijde. Dat maakt ze perfect als eyecatcher in het midden van een kamer. Zo kan je het sfeervolle vuur vanuit iedere hoek zien. De glazen wanden dragen bij aan de moderne uitstraling van de gashaard. Glas is minimalistisch, strak en tegelijkertijd luxe. Bovendien past het materiaal bij ieder interieur. Verwerk een glazen haard in een stenen schouw, of ga voor een industrieel gevoel door de haard bovenop een metalen basis te plaatsen.

5. De wandhaard

Soms is het fijn wanneer een gashaard geen groot statement is, maar juist een klein en subtiel detail in je woonkamer. In dat geval kan je voor een wandhaard gaan. Deze zijn vaak wat kleiner en daardoor geschikt voor een knus hoekje in je woning. Ga voor een strak vierkant model, of plaats juist een haard met een subtiele ronding. Je houdt het geheel helemaal minimalistisch wanneer je de afvoer van de haard in je muur verstopt. Zo zie je alleen een stijlvolle blikvanger, zonder de bijbehorende buizen en leidingen.

Reacties
JFemke

Ik ben zelf op zoek naar een hangende gashaard, maar vind het aanbod zeer beperkt. Zo heeft Bioethanolhaard-shop maar één hangende gashaard. Daarnaast vind ik de prijs van een hangende gashaard nog wel een dingetje. Het zijn hele dure aanschaffingen.

3 jaar geleden