Profielfoto van Haardhout.com
Haardhout.com
Europaweg 10, 7903 TM Hoogeveen
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Waarom ovengedroogd haardhout kopen?

Stookt u al met ovengedroogd haardhout? In dit artikel leest u waarom het zo belangrijk is om te stoken met schoon én ovengedroogd haardhout te stoken.

Stel, u zit voor de open haard. U voelt de heerlijke warmte op uw gezicht en droomt weg in het mooiste vlammenspel. Echter lijkt dit een droom, want het hout dat u heeft sist, knettert en geeft ontzettend veel rook af. Met stinkende kleren als gevolg. Dit is waarom veel mensen uitsluitend stoken met goed gedroogd hout. Meer weten? Lees dan even verder!

Stoken met droog en schoon haardhout

Veel mensen zijn tegen het stoken van haardhout. Maar in werkelijkheid hebben veel mensen juist last van stoken van niet droog of vervuild hout. Nat hout gaat sissen en vervuild hout geeft veel (ongezonde) rook af. Daarom is de richtlijn dat goed haardhout maximaal 20% aan vocht mag bevatten. Tot en met dit percentage is een goede verbranding.

Waarom is een goede verbranding belangrijk?

Voor het milieu, maar ook voor uw eigen veiligheid. Als haardhout niet goed opbrandt, komen er veel roetdeeltjes vrij. Deze blijven hangen in het rookkanaal, wat de kans op schoorsteenbrand aanzienlijk verhoogd! Vraag maar eens na bij schoorsteenvegers. Bij het stoken met ovengedroogd haardhout is het rookkanaal bijna altijd schoon.

Voordelen ovengedroogd haardhout

Ovengedroogd haardhout wordt gedroogd in speciale ovens. Dit zorgt ervoor dat de kenmerken van hout behouden blijft. Denk de kleur van het hout, maar ook aan de geur! En laten we het belangrijkste niet vergeten: het is heel duurzaam in gebruik. Het hout brandt lekker langzaam op, waardoor u er heel lang van kunt genieten! Essenhout, beukenhout en eikenhout zijn voorbeelden van houtsoorten die heerlijk lang branden.

Andere voordelen van ovengedroogd haardhout kopen:
• Direct stoken na levering
• Mooi vlammenspel
• Vrij van schimmels en ongedierte

Haardhout kopen

Vers gekapt hout heeft minstens twee tot drie jaar nodig om te drogen, alvorens het gestookt kan worden. Heeft u geen tijd om hierop te wachten? Dan adviseren we om ovengedroogd haardhout te kopen. Dit hout is gekloofd en kan direct de kachel in. Zeker met elzenhout of berkenhout en wat haardvuur accessoires heeft u de kachel of haard snel op gang. Oftewel: gegarandeerd genieten!