Profielfoto van Haardhout.com
Haardhout.com
Europaweg 10, 7903 TM Hoogeveen
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

5 tips voor meer sfeer en rust in de woonkamer

Wilt u meer gezelligheid creëren in huis? Dit hoeft niet heel moeilijk te zijn, lees verder voor meer tips!

Meer gezelligheid in huis hoeft niet direct te betekenen dat u de hele woonkamer moet verbouwen of verven. Soms kunnen kleine dingen al meer sfeer én rust geven aan uw interieur. Lees snel verder voor onze tips:

1. Haal de natuur in huis

De natuur zorgt bij uitstek voor gezelligheid, maar ook voor de rust die u in huis wilt hebben. Natuurlijke elementen zorgen voor één geheel en voor een natuurlijk palet aan kleuren in huis. Haal meerdere soorten planten in huis, zet ze in verschillende potten of hang een plantje op in een plantenhanger. Houdt u van bloemen? Zet dan een vaas met (verse) bloemen op tafel. Dat creëert direct al meer gezelligheid! Een houten of rieten lamp is ideaal om een natuurlijke omgeving te creëren. Gebruik hierbij gerust verschillende soorten materiaal. U zult versteld staan wat bij elkaar gecombineerd kan worden. Zorg wel dat de tinten op elkaar aansluiten. Een donkerbruine/roodachtige salontafel combineert minder mooi met echte natuurlijke materialen die een lichte tint hebben.

2. Haal blokken haardhout in huis

Wist u dat u blokken haardhout ook kunt gebruiken ter decoratie? Op een stijlvolle manier kunt u hiermee uw huis decoreren! Berkenhout wordt in veel huishoudens gebruikt ter decoratie, vanwege de mooie witte schors die dit hout heeft. Stapel een aantal blokjes haardhout in een mooie haardhoutmand of in een daarvoor bestemd haardhoutrek, zoals één van zwart staal. U zult verbaasd zijn wat het combineren van verschillende materialen en contrasten doet met uw woonkamer.

3. Haal meerdere soorten verlichting in huis

Verlichting kan zoveel doen voor uw interieur! Zet bijvoorbeeld in verschillende hoekjes kleine tafellampjes neer. Maar u kunt ook een vloerlamp naast de bank neerzetten. Zorg dat deze iets meer licht geeft dan de sfeerlampen. Dan heeft u gelijk een lamp die voldoende licht geeft om een boek te kunnen lezen! Het advies is om in de woonkamer altijd te kiezen voor zacht en warm licht. Zorg er daarom voor dat er een lampje in zit met een laag aantal Lumen, zodat er geen fel licht afkomt. Het aantal lumen is de hoeveelheid licht die het lampje afgeeft. Kijk ook naar de waarde Kelvin. Dit geeft de lichtkleur van de lamp aan. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe koeler het licht is. In de woonkamer wordt vaak geadviseerd om warme lichtkleuren te gebruiken van 2000 tot 3000 Kelvin.

Haardhout sfeertje

4. Steek de kachel of haard aan

Heeft u een kachel of haard? Dan steekt u deze vast regelmatig aan! Een knapperend vuurtje geeft direct veel gezelligheid in huis. Heeft u geen kachel of haard in huis? Een voordelige optie is een sierhaard of een elektrische haard. Een andere optie is het gebruik van kaarsen. Voor de meeste mensen dé manier om het (’s avonds) gezellig te maken. Kies bijvoorbeeld voor waxinelichtjes, dinerkaarsen of rustieke kaarsen.

5. Werk met accessoires en een kleurenpalet

Wellicht een instinker, maar heeft u accessoires in huis? Zo ja, dragen deze accessoires bij aan de sfeer in huis? Voor meer eenheid kunt u het beste een aantal basiskleuren gebruiken in uw interieur. Laat de kleur van de gordijnen bijvoorbeeld terugkomen in de eetkamerstoelen, in de kussentjes op de bank of in andere accessoires op tafel of op de vensterbank. Of wellicht in een vloerkleed? Deze zorgt altijd voor meer sfeer, maar ook de akoestiek in de woonkamer wordt er een stuk beter van!