Home is where the haard is #11

In Home is where the Haard is nemen we je mee in het proces van families die een haard in hun interieur hebben laten plaatsen.

Als je een duidelijk beeld hebt van hoe je huis eruit moet komen te zien om het jouw speciale plek te maken, kan de aanschaf van een haard moeiteloos verlopen. Ifaf en Hussam wisten voor een bezoek aan de dealer al wat ze wilden, ze zochten enkel nog de haard die in dat plaatje paste.

Ontwerp en ombouw

Ifaf en Hussam wonen met hun twee kinderen in een nieuwbouwwoning met een prachtig, modern interieur dat ze zelf ontworpen hebben. In het nieuwe huis zou er een mooie plek komen voor een haard: ze wilden een sfeervolle woonkamer creëren en dit doortrekken naar de eetkamer. De haard zou als roomdivider worden geplaatst zodat ze vanuit beide ruimtes van het haardvuur kunnen genieten. Met dit idee bezochten ze de dealer Water en Vuur in Groningen, die het ontwerp voor hen verzorgde en hun idee tot leven bracht. De dealer speelde goed in op de wensen van Ifaf en Hussam en hielp hen bij het gehele proces, van ontwerp tot realisatie. Aangezien het om een nieuwbouwhuis ging was er geen gasaansluiting, dus de haard moest kunnen werken op propaan. Propaangasflessen zijn veilig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor elke locatie. Wat betreft de opslag van gasflessen (buitenshuis) zijn er tal van mooie oplossingen verkrijgbaar.

Totaalplaatje

De keuze viel op de Kalfire GP85/50R met de extra opties zoals de Natural Spark Generator, die er voor Ifaf en haar man echt uitspringt. Het maakt de vlammen nog mooier en echter waardoor het zeker net dat beetje extra geeft aan de haard. Zodra ze de haard zagen in de showroom waren ze meteen verkocht. “Normaal ben ik een echte twijfelaar, ik wil alles tien keer gezien hebben voordat ik een keuze wil en kan maken”, aldus Ifaf, “maar bij het zien van deze haard was ik meteen verkocht, ik vond hem prachtig. Het was een van de weinige keren dat ik meteen vol overtuiging zei: die wordt het. We hebben dan ook geen andere haarden meer bekeken. We zagen hem al in ons huis staan.” Bovendien is de haard ook nog eens gemakkelijk in gebruik: de bediening is efficiënt en snel. Je kunt alles zelf instellen en opslaan zodat je met één druk op de knop je favoriete haardvuur krijgt.

Ifaf en haar man wilden de haard op een marmeren blok plaatsen en dat doortrekken tot aan de muur, zoals bij een tv-meubel. Ze bezochten een natuursteenbedrijf om het goede materiaal met de juiste kleuren te kiezen, en van daaruit ging alles verder via de dealer. De dealer Water en Vuur werkt geregeld samen met het natuursteenbedrijf, waardoor ze de zorgen en praktische zaken uit handen van de klant kunnen nemen. Zo kan alles ook op dezelfde dag in huis worden geplaatst.

Ifaf woont nu met haar gezin in haar droomhuis, dat ze helemaal zelf tot in de details heeft ingericht. Zodra je binnenloopt, zie je dat iemand met een passie voor interieurdesign aan het werk is geweest. Het is dan ook geen verrassing dat Ifaf haar eigen bedrijf rondom interieurstyling en –advies gaat oprichten.

De haard is ongeveer een jaar geleden geplaatst en Ifaf en haar man zijn ontzettend tevreden. Ze vinden de haard nog steeds prachtig, al helemaal in combinatie met het marmer, en ze krijgen dan ook veel complimenten van anderen. Ze hebben al veel mensen doorverwezen naar Water en Vuur, vanwege de goede service én de prachtige haard.

Met speciale dank aan: Ifaf & Hussam, de dealer Water & Vuur en onze fotograaf Ania Liesting.