Zonne-energie verdeler

Deze PV-Verdeler zorgt dat in een bestaande woning een zonne-energie installatie gemaakt kan worden zonder te hakken of te breken.

Zonne-energie verdeler (PV-verdeler)

Legrand heeft een zonne-energie verdeler (PV-Verdeler) ontwikkeld. Deze PV-Verdeler zorgt dat in een bestaande woning een zonne-energie installatie gemaakt kan worden zonder te hakken of te breken. Bijkomend voordeel is dat de opbrengst van de zonnepanelen optioneel bijgehouden kan worden en de PV-omvormer uitgeschakeld kan worden.

Waarom een PV-verdeler?

PV-omvormers tot een vermogen van 2,25A mogen direct op het lichtnet aangesloten worden, bijvoorbeeld via een wandcontactdoos. Vaak zijn zonne-energie installaties echter veel groter, waardoor het aansluiten van deze installaties op een aparte eindgroep vereist is. Bij bestaande woningen zonder loze leiding naar de meterkast resulteert dit in het aanbrengen van de bekabeling via de buitenmuur of binnenshuis door het uitvoeren van hak- en breekwerk of via een opbouw leidingkanaal. Een dure en niet gewenste oplossing voor de bewoners. Voor veel consumenten is dit een reden om toch maar af te zien van een zonne-energie installatie.

Bekijk de voorwaarden en benodigdheden, klik hier.