Foto: press_2013/Praxis-Zonnepaneel-energiebesparing-plug-play.jpg

Praxis: Sanivesk plug & play zonnepaneel

Praxis breidt uit met Sanivesk lichtgewicht plug & play zonnepanelen: besparing voor de energierekening.

Via een stekker en regulier stopcontact leveren de panelen direct hun stroom 'terug' aan het lichtnet. Praxis is hiermee de eerste aanbieder onder de bouwmarkten die deze lichtgewicht 'doe-het-zelf-panelen' aanbiedt. De zonnepanelen zijn verkrijgbaar voor 1.349 euro per twee panelen.

Zonnepanelen leveren aanzienlijk goedkopere stroom dan 'gewone' stroom van een energieleverancier, maar door de hoge aanschafkosten en complexe installatie zien veel consumenten op tegen de aanschaf ervan. Praxis biedt klanten met de gemakkelijk installeerbare Sanivesk 'plug & play'-zonnepanelen een oplossing. Consumenten kunnen nu zelf, zonder een elektricien in te schakelen, panelen plaatsen en aansluiten.

Lichtgewicht panelen

De panelen van gerenommeerde Zwitserse kwaliteit zijn licht (10 kilo en slechts 9 mm dik) waardoor ze gemakkelijk op een tuinhuisje of woonhuis kunnen worden geplaatst. De panelen leveren circa 106 euro per jaar aan besparing op. Met een aanschafprijs van 1.349 euro per twee panelen hebben klanten naar verwachting binnen negen jaar hun geld terug verdiend. Bovendien worden de panelen geleverd als plug & play-pakket: met behulp van een stekker kan direct energie worden terug geleverd aan het ‘gewone net’ via een regulier stopcontact. Bij het plaatsen van één of twee panelen hoeft er geen elektricien aan te pas te komen. Bij de aanschaf van vier panelen of meer profiteren klanten dit jaar bovendien van 15% subsidie op de totale kosten, waardoor de aanschaf nog aantrekkelijker wordt. De panelen hebben tien jaar garantie en gaan gemiddeld ruim twee maal langer mee.

Meer informatie: www.praxis.nl

Lees hier meer informatie over zonnepanelen.

Publicatiedatum: 7 juni 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties