string(1) "p"
Profielfoto van WARP Systems b.v.
WARP Systems b.v.
Constructieweg 1, 2421 LN Nieuwkoop
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Vloerverwarming in de badkamer (en wand)

Vloer- en wandverwarming in de badkamer. Energiezuinig en optimaal genieten.

Warmte en comfort in de badkamer

Veel concumenten stappen bij de verbouwing van hun woning over op lage temperatuur verwarming. In veel gevallen wordt gekozen voor vloerverwarming. Niet alleen in de leefruimtes, maar ook in de badkamer is dit comfort gewenst. Om dit comfort in de badkamer te behalen werd in het verleden naast vloerverwarming, ook nog een hoog temperatuur radiator bijgeplaatst. Dit omdat er in de badkamer relatief weinig beschikbare vloeroppervlakte is. Onder het bad en de douchecabine ligt over het algemeen geen vloerverwarming. En juist in de badkamer wil je extra warmte en comfort ervaren.

Laag temperatuur wandverwarming in combinatie met vloerverwarming is de oplossing. Met wandverwarming benut je extra vierkante meters die zorgen voor extra capaciteit. De stralingswarmte van wandverwarming biedt consumenten een nieuwe beleving. De stralingswarmte wordt ervaren over het gehele lichaam, die tot een paar meter in de ruimte voelbaar zijn. ook verhoogt laag temperatuur wandverwarming het comfort doordat deze geplaatst achter een spiegel, dampvorming tegen gaat. Dit zorgt ervoor dat een spiegel niet beslaat. Verder is ook hygiëne een belangrijk punt in een badkamer. Het plaatsen van een laag temperatuur wandverwarming resulteert in minder schimmelvorming op de wanden, doordat deze geleidelijk en volledig drogen. 

Om de combinatie van vloer- en wandverwarming in de badkamer toegankelijk te maken heeft WARP Systems het SpeeTile 10 systeem ontwikkeld. Dit systeem is zowel op de vloer als de wand toepasbaar en kan met een slimme oplossing deze twee oppervlakte verbinden. Zo is de laag temperatuur verwarming in de badkamer één geheel. Deze slimme oplossing is een SpeeTurn. Door deze tegen de wand te bevestigen kan de watergedragen verwarmingsbuis vanaf de vloer naar de wand worden gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat onnodig sloopwerk en hakwerk niet meer nodig is.

Extra oppervlakte, extra capaciteit en optimaal comfort. De redenen waarom wandverwarming in de badkamer een must is bij lage temperatuurverwarming. Conclusie: Wandverwarming DOEN!

Lees hier de voordelen en nadelen van verwarming in de badkamer!

Meer informatie

Bezoek onze website voor meer informatie over Vloer- en Wandverwarming. www.warp-systems.nl