IDEAAL vloerverwarming

SYSTEEM IDEAAL EPS elementen zijn van 30mm dik 240KPA gexpandeerd polystyreen ( EPS), gemaakt. Naast de duurzaamheid beschikt het  materiaal ook over uitermate stabiele eigenschappen die voldoen aan het  nieuwe bouwbesluit.  Net als bij het IDEAAL OKO-systeem zijn de verwarmingselementen afgewerkt met een geïntegreerde aluminium lamel met een omega-vormige sparing voor de 16mm meerlagen buis, welke zorg draagt voor goede warmte overdracht en verdeling. De systeem elementen zijn geschikt voor alle soorten afwerking.

ProductinformatieDe systeem elementen worden geleverd in twee hoofd varianten, RandZone(RZ): 125mm buis H.o.H. en AlgemeneZone (AZ): 250mm buis H.O.H. Naast de belangrijkste panelen is het gamma met een breed scala aan andere varianten leverbaar, welke bijdragen aan een snelle en eenvoudige installatie.

Het Systeem Ideaal bestaat uit Expanded polystyreen elementen (240Kpa) met aluminium lamellen erop verlijmd, met een voorgevormde omega sparing waar de 16mm meerlagen Jupiterbuis exact in past.

De standaard afmetingen van de elementen zijn 1000 x 500 x 30 mm en kan eenvoudig op maat gemaakte worden.

De elementen kunnen direct op een vaste- of op een houtenvloer gelegd worden.

Vloerafwerkingen zoals tegels, hout of carpet kunnen geïnstalleerd worden op een dragend oppervlak zoals Fermacell of keramiek dekvloertegels. In tegenstelling tot andere fabrikanten adviseren wij om geen spaanplaat e.d. toe te passen.

Details

Montage:

Het systeem Ideaal kent flexibele verwarmingselementen die men heel eenvoudig aan iedere ruimte kan aanpassen. Dit modulaire systeem zorgt voor een volledig systeem op een vlakke ondergrond, onder een te leggen parketvloer of kan tevens dienst doen als muurverwarming. Het legpatroon is gefixeerd, snel te monteren en er zijn geen wachttijden meer; evenmin voor de monteurs die de vloer moeten afwerken (parketeurs , vloerbedekkingleggers etc.) De montagetijd is gemiddeld 35% korter en dat bespaart ontzettend veel kosten! Ook hoeft men geen 8-10 weken meer te wachten met verwarmen om een cement dekvloer uit te laten harden, men kan direct aan de slag.

 

Legpatroon

Ook van belang voor een efficiënte warmteverdeling is het legpatroon en de afstand tussen de buizen onderling. Het spreekt voor zich dat een kleinere afstand voor een groter vermogen zorgt. Maar met een kleine onderlinge afstand alleen is volgens enkele fabrikanten de maximale doelmatigheid nog niet bereikt. Er dient ook rekening gehouden te worden met meer en minder geïsoleerde gebieden in de ruimte. Langs een raam of een buitenmuur geeft een kleinere afstand tussen de buizen een snelle, geconcentreerde verwarming, ter compensatie van het aldaar wat grotere energieverlies terwijl in het zogenaamde leefgebied en langs een binnenmuur de afstand groter mag zijn om reden van een kleiner verlies. Volgens deze gedachte moet de verwarming dan ook in lussen “rivieren model”, aangepast aan elke ruimte, gelegd worden, in plaats van andere modellen zoals slakkenhuis model waarbij deze verdeling veel slechter in te richten is...

 

Gezondheid:

Voor mensen met astma, longproblemen of een allergie is vloerverwarming als hoofdverwarming een uitkomst! De extreme lucht (en dus stof)  bewegingen, welke normaal door hete radiatoren of andere hitte bronnen wordt veroorzaakt,  is nagenoeg niet meer aanwezig waardoor stof zich nauwelijks meer door de lucht en ruimte verplaatst. Hierdoor is stof ook makkelijker weg te nemen. 

Jupiter_ES_D_Verl_3_2_Tauch_kurz.jpg Jupiter_FB_ID_Parkett_verlegen1_1721.jpg

 

 Jupiter_ES_D_Verl_OB_Holzb.jpg


Jupiter_ES_D_Verl_OB_Fliese.jpg Jupiter_05.jpg

Jupiter_ES_Aufbau_Daemm_Fussh.jpg