Droogbouw

Droogbouw vloerverwarming van Jupiter Vloerverwarming

Wat is droogbouw?

Droogbouw wil zeggen dat er bij de aanleg/installatie van vloerverwarming geen natte producten zoals zand-cement, beton, anhydrit etc. gebruikt worden. Op de foto rechts worden EPS (Expanded Poly Styrene) elementen met daar op aluminium lamellen 'droog' gelegd.

Voordeel van droogbouw in vogelvlucht

* snelle reactie tijden
* lagere systeem temperatuur
* goed koppelbaar aan duurzame bronnen
* licht van gewicht
* dunne opbouw mogelijkheden
* meer afwerk mogelijkheden zoals. bijv. parketvloeren
* snel te implementeren
* geen vocht inbreng

Voordelen van een droogbouwsysteem

Het is officieel - Jupiter droogbouw vloerverwarming systemen leveren een nog hogere besparing op tot wel 18% ten opzichte traditionele zand-cement systemen. Hoewel het een bekend feit is dat traditionele vloerverwarming energie-efficiënter zijn dan radiator systemen,is er nog steeds een veel voorkomende klacht : trage reactie tijden.
droogbouw techniek

Reactietijd van een vloerverwarmingsysteem heeft rechtstreekse gevolgen:

· menselijk comfort
· energie-efficiëntie
· regelbaarheid

Externe invloeden zoals zonnewarmte in ruimtes of snelle toename van het aantal personen zoals in bijv. een klaslokaal, vereisen een snelle correctie van de warmte om ongemak te voorkomen.
Traditionele zandcement vloerverwarming hebben de eigenschap dat opwarming lang duurt en dus de vloer ook langzaam afkoelt. Bij snelle interne warmtelast veranderingen zoals bijv. binnenkomst van veel mensen of zon instraling zal de vloer, ondanks dat het systeem al is uitgeschakeld, toch nog zo’n 2 uur blijven warmte afgeven. Vaak wordt het dan te warm in de ruimte en is men geneigd de ramen te openen om verkoeling te zoeken. Omdat onze droge dekvloer niet de grote hoeveelheid cumulerende massa hebben als natte als cementsystemen koelen zij net zo snel af als ze opwarmen.

Hierdoor is er met een droogbouw systeem een veel betere regelbaarheid mogelijk met een lagere systeemtemperatuur waardoor er energie kan worden bespaard.

Jupiter Duitsland heeft onlangs opdracht gegeven een test uit te voeren om duidelijk de voordelen van het Ideaal droogbouw vloerverwarming systeem aantonen t.o.v. traditionele natte dekvloer systemen. De grafiek hierboven toont de gewenste kamertemperatuur, de kamertemperatuur onderhouden met een traditionele vloerverwarming en de kamertemperatuur die wordt beheerd door ons Ideaal droogbouw systeem. Vanwege de snellere reactietijd is het Ideaal droge vloerverwarming systeem beter in staat om de gewenste temperatuur sneller te bereiken dan de cement dekvloer waardoor er duidelijk energie bespaard wordt.