Radiator in je slaapkamer

Dankzij de radiatoren en zoneregeling van Radson zorg je voor comfortabele warmte in de slaapkamer wanneer je die nodig hebt.

De ideale temperatuur in de slaapkamer: 18°C

In je slaapkamer heb je geen vloerverwarming nodig, maar volstaat het om enkel bij te verwarmen met een radiator wanneer het buiten ijzig koud is.

In je slaapkamer mag het best wat frisser zijn. Dit betekent niet dat de verwarming uit moet staan: ook een kille kamer kan je nachtrust verstoren. Hou het daarom gewoon op 18°C. Wordt er op de slaapkamer ook gestudeerd of gespeeld? Dan kan je de temperatuur tijdelijk verhogen tot 22°C.

Op een slaapkamer worden radiatoren vaak onder een raam geplaatst. Hierdoor bespaar je plaats op kleinere kamers en breek je een eventueel koudefront van een minder goed geïsoleerd raam. Maar waar je radiatoren zich ook bevinden, ze hebben altijd ademruimte nodig. De warmte zal niet goed kunnen circuleren als je ze te dicht bij je vloer, muur of meubels plaatst. Plaats ze daarom ongeveer 15 centimeter van de vloer en 6 centimeter van venstertabletten. Zorg er ook voor dat je radiatoren het openen van kasten en deuren niet belemmeren. 

Meer informatie

Radson heeft radiatoren die je 100% kunt afstemmen op jouw interieur. Klik hier voor meer informatie en inspiratie.