De 7 voordelen van olie gevulde elektrische radiatoren

Een gezond binnenklimaat, geen geurtjes en een lagere factuur zijn slechts enkele voordelen van de technologie van moderne olie gevulde radiatoren.

Waarom olie gevulde radiatoren? 7 goede redenen:

1. Gelijkmatige, comfortabele warmte
Door de hogere inertie van de olie gevulde radiator wordt de warmte uitstekend behouden. Daardoor geeft de radiator langer een gelijkmatige en comfortabele warmte af voor een stabiele kamertemperatuur.

2. Geen verbrande, droge lucht
Omdat traditionele elektrische alternatieven zoals convectoren de lucht rechtstreeks verwarmen, verbranden ze stof. Dat geeft onaangename geurtjes en ongezonde lucht. Dankzij het gesloten circuit komen bij olie gevulde radiatoren geen geurtjes vrij.

3. Energie-efficiënt
De olie gevulde radiatoren werken modulerend. Samen met de meer gelijkmatige spreiding van de warmte zorgt dat ervoor dat ze op een relatief lage werkingstemperatuur gehouden kunnen worden. Je kan dus rekenen op een fors verminderd energieverbruik.

4. Geen bron van stof
De lage oppervlaktetemperatuur jaagt het stof niet de hoogte in en door de kamer. Dat houdt het binnenklimaat gezond en is beter voor de ademhaling. Zeker voor bouwers en verbouwers met allergieën.

5. Veilige, lage temperatuur
Door de intelligente regeling kan de radiator op een lager vermogen worden ingesteld. Hierdoor is er geen gevaar op brandwonden of pijnlijke vingers. Zeker voor de kleinste vingertjes in je gezin.

6. Europees label voor ecologisch design
Sinds 2018 moeten alle elektrische radiatoren voldoen aan de Europese EcoDesign-verordening. Die daagt fabrikanten uit om hun radiatoren energiezuinig te maken. Kies jij voor een olie gevulde radiator van Radson? Dan ben je zeker van een kwalitatieve radiator die ruim aan de richtlijnen voldoet.

7. Milieuvriendelijke warmte
De vloeistof die Radson gebruikt, bestaat uit 100% hoogwaardige plantaardige olie en je hoeft ze nooit te vervangen. En net zoals bij onze andere radiatoren produceren we de olie gevulde radiatoren via een milieuvriendelijk proces. Dat geldt ook voor de verwerking en recyclage ervan.