Foto: 284053

Remeha heeft de HR-ketel heruitgevonden

Tzerra: extreem klein, groots in prestaties.

Remeha presenteert een HR-ketel die volledig nieuw ontwikkeld is. 'De HR-ketel heruitgevonden,' zo luidt het ambitieuze statement waarmee de fabrikant uit Apeldoorn de nieuwe Tzerra presenteert. De uiterst compacte, energiezuinige en lichte cv-ketel is geheel anders opgebouwd dan de doorsnee ketel. Het geheim van de Tzerra is een modulaire opbouw.

 

Een doorsnee cv-ketel bestaat uit verschillende losse onderdelen die apart worden geproduceerd en later worden samengevoegd. Remeha heeft deze onderdelen bij de Tzerra gebundeld in vier hoofdmodules. Deze productiewijze maakt dat de Tzerra voor een kleine revolutie zorgt op het gebied van cv-ketels. De bundeling in hoofdmodules zorgt namelijk voor nog meer betrouwbaarheid.

Drie vermogensklassen
De Tzerra is een combi-ketel, voor verwarming en warm water, zoals veruit de meeste ketels die in Nederland worden verkocht. Hij is leverbaar in drie vermogensklassen, zodat er voor elk type woning en elke gezinssamenstelling een geschikte Tzerra is. Door zijn geringe afmetingen (55x37x27 cm) is de nieuwe ketel ook vrijwel overal te plaatsen. Hij past zo nodig in een keukenkastje, in een klein hoekje onder de trap, of in de badkamer.

Besparen met een zonneboiler
De Tzerra is voorzien van het Gaskeur NZ-label. Dat staat voor Naverwarming Zonneboilers en betekent dat de ketel kan worden gecombineerd met een Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem of met een bestaande zonneboiler. De ZentaSOL levert met gratis duurzame zonne-energie tot wel 60% van de jaarlijkse warmwaterbehoefte van een gemiddeld huishouden. In deze combinatie levert de Tzerra dus veel extra warmwatercomfort, terwijl tegelijkertijd op energiekosten wordt bespaard.

Remeha Tzerra is sinds april leverbaar
De Remeha Tzerra is sinds 2012 leverbaar in Gaskeur-klasse CW3 en CW4. Na de zomer komt ook een nog krachtiger CW5-model. CW staat voor Comfort Warmwater: hoe hoger het CW-label, des te meer warmwatercomfort de ketel kan leveren.

Meer informatie: www.remeha.nl

Lees hier meer over het aanschaffen van een cv-ketel.
Lees hier meer over het onderhoud aan een cv-ketel.
Lees hier meer over de verschillende onderhoudscontracten voor een cv-ketel.

Publicatiedatum: 5 juni 2012

Reacties