Nefit TrendLine II HR-ketel optimaliseert prestaties


Sneller en meer warm water, hoger rendement en servicevriendelijk met Nefit TrendLine II HR-ketel.

Nefit introduceert in juni de TrendLine II HR-ketel. De nieuwe versie van de TrendLine tilt de prestaties van het succesvolle toestel naar een nog hoger niveau. TrendLine II levert niet alleen meer warm water, hij doet dat ook sneller en zuiniger. Bovendien is rendement op cv verder verhoogd, waardoor met name de CW4-variant de vergelijkbare toestellen in zijn klasse achter zich laat. TrendLine II kent drie uitvoeringen: naast HRC 25/CW4 (25 kW), HRC 30/CW5 (30 kW) is er ook een CW6-uitvoering. De TrendLine II toestellen voldoen ruimschoots aan de nieuwe Europese ErP-richtlijn voor energie-gerelateerde producten die in september dit jaar van kracht wordt.

Opvallende energieprestaties

Met zijn Low Energy pomp liep TrendLine bij zijn introductie drie jaar geleden vooruit op de ErP-richtlijn van 2015 (Energie Efficiency Index <0,23). In TrendLine II is deze pomp vervangen door een nog efficiënter type, waardoor het verbruik nog eens 17% lager uitkomt.

Comfort en servicevriendelijkheid

Bij TrendLine II is de interne rookgasafvoer naar achteren verplaatst. Dat biedt voordelen bij service en onderhoud omdat alle andere onderdelen sneller toegankelijk worden. Door de nieuwe constructie is bovendien het geluidsniveau ongekend laag met 30,9 dBA op laaglast. Een ander voordeel is dat het vermogen verder kan worden opgevoerd. TrendLine II levert hierdoor 10% meer warm water per minuut dan zijn voorganger.

CW6-variant met hoogste rendement

Vanaf augustus is ook de CW-6 variant leverbaar: TrendLine AquaPower Plus II. Hiermee biedt Nefit niet alleen de meest compacte combiketel met warm water op voorraad, maar ook de meest efficiënte. Het toestel heeft het hoogste jaartaprendement van alle CW6-toestellen. Het levert 23 liter van 40º C per minuut en extra heet water tot 65°C. Voor het eenvoudig achteraf upgraden van bestaande TrendLine-toestellen naar CW6 blijft de QuickLoad Voorraadboiler als losse accessoire leverbaar.

Meest verkocht

De TrendLine-serie is inmiddels een van de meest verkochte cv-toestellen, dankzij unieke eigenschappen als een High Speed warmtewisselaar, zelflerende software, voorbereiding voor gewijzigde gassamenstellingen en het laagste elektriciteitsverbruik in zijn klasse.

ErP-Ready

Naast de TrendLine-serie zijn ook de andere HR-ketels van Nefit voorzien van een zuinige Low Energy cv-pomp. De Nefit-toestellen voldoen daarmee ruimschoots aan de eisen die vanaf september 2015 conform de ErP-richtlijn worden gesteld.

Meer informatie: www.nefit.nl

Guido van Loon - Wonen.nl

AANBEVOLEN

Hoe kun je een cv-ketel verwerken in je interieur?

Een centrale verwarmingsketel of cv-ketel is onmisbaar. Het zorgt voor warm wate...

Kombi Kompakt HReco

De Intergas HReco: ultiem in energiebesparing.

Onderhoud cv-ketel: het onderhoudscontract

Of je nu een nieuwe cv-ketel hebt, of één die al een paar jaar oud is: vroeg o...

Onderhoud cv-ketel: ontluchten, bijvullen of aftappen

Met hulp van dit stappenplan kun je eenvoudig zelf je cv-ketel en radiator ontlu...

Intergas Xtreme

De Intergas Xtreme 36 is in 2017 het enige cv-toestel dat het predicaat ‘Beste...

Intergas Comfort Touch

De Intergas Comfort Touch is een thermostaat met ongekend gebruikersgemak in een...

Advertentie