Foto: 263355

AWB introduceert ThermoElegance 6 Advance voor maximaal warmwatercomfort

Laatste aanvulling op de ThermoElegance Advance productrange maakt hybride CV-ketel beschikbaar voor elk woontype en iedere warmwaterbehoefte.

AWB, leverancier en ontwikkelaar van totaaloplossingen op het gebied van verwarming en tapwaterbereiding voor de vervangingsmarkt, introduceert de ThermoElegance 6 Advance. Deze hybride ready modulerende HR107 ketel met een RVS-warmtewisselaar biedt maximaal warmwatercomfort in de CW-klasse 6. De ThermoElegance 6 Advance is net als de ketels in de CW-klasse 3, 4 en 5 te combineren met het hybride systeem GeniaHybrid en het AWB zonneboilersysteem.

 

Het warme water wordt bij de ThermoElegance 6 Advance gerealiseerd door de extra grote platenwisselaar in combinatie met twee sanitairzijdige buffertanks van ieder 21 liter inhoud. De speciale boostfunctie zorgt ervoor dat de ketel in combinatie met de platenwisselaar gelijktijdig warm water levert met de twee buffertanks. Hierdoor ontstaat een extra grote hoeveelheid warm water, namelijk 23 liter per minuut. Door het warmwaterzijdig vermogen van 35,7 kW is er continu een levering van 18,5 liter per minuut van 40 °C mogelijk of van 10,2 liter per minuut van 60 °C. Daarnaast heeft de ThermoElegance 6 Advance een extra groot CV-filter dat voorkomt dat de platenwisselaar vervuild raakt. De nieuwe ketel heeft een hoge HRww-waarde met een jaartaprendement van 80,5 procent.

ThermoElegance Advance productrange

Met de CW-klasse 6 ketel is de ThermoElegance Advance productrange compleet. Alle ketels in de range zijn onderhouds- en servicevriendelijk door de eenvoudige opbouw. Daarnaast hebben de toestellen een compact en doordacht hydraulisch blok, waardoor elke component vanaf de voorzijde gemakkelijk te bereiken is. Bovendien zorgt het dubbele display voor een efficiënte en snelle diagnose. De installateur kan direct de CV- en tapwatertemperatuur uitlezen. Het display is gebruiksvriendelijk door een gestructureerde opbouw van het diagnose- en instelmenu dat ideaal is voor het snel selecteren en instellen van CV- of tapwaterfuncties.

“AWB focust zich op het gemak van onderhoud en service bij het ontwerpen en samenstellen van de hoogwaardige CV-ketels. De ThermoElegance 6 Advance is hier een goed voorbeeld van”, zegt Paul de Bruin, marketing directeur van AWB. “De ThermoElegance 6 Advance blinkt uit in haar warmwatercomfort. Een bad met 200 liter inhoud kan binnen 10 minuten worden gevuld. We zijn met de toevoeging van dit toestel aan onze productrange in staat een compleet aanbod te bieden dat past bij iedere woonbehoefte. Net als de andere toestellen in de ThermoElegance productrange heeft ook deze ketel een optimale prijs-kwaliteitverhouding.”

Lees hier meer over het aanschaffen van een cv-ketel.
Lees hier meer over het onderhoud aan een cv-ketel.
Lees hier meer over de verschillende onderhoudscontracten voor een cv-ketel.

Publicatiedatum: 28 maart 2011

Reacties