Foto: radson-vido-ventiloconvector

Radson ventiloconvector Vido

Verwarmen & koelen met de ventiloconvector Vido van Radson. Voor optimale controle van uw binnenklimaat.

Een verwarmingssysteem dat zorgt voor verkoeling?

Dat is precies wat de Vido, Radson’s innovatieve, hangend gemonteerde convector, doet. Het slanke design herbergt een warmtewisselaar met een groot oppervlak. In de wintermaanden stroomt er warm water doorheen en warme lucht wordt door middel van de ingebouwde ventilator de ruimte in geblazen. In de zomer zorgt hetzelfde systeem ervoor dat het huis lekker koel blijft.

Hoe werkt het? De warmtewisselaar van de Vido wordt gevuld met koud water, afkomstig van een omgekeerd werkende warmtepomp, of van een separaat koelsysteem. Vido blaast met zijn regelbare ventilator verfrissende koele lucht de kamer in en handhaaft zo ook op snikhete zomerdagen een aangename binnentemperatuur.

Met de Vido is voor iedere ruimte binnen uw woning de temperatuur afzonderlijk in te stellen. Als iemand binnen het gezin er graag wat warmer bijzit dan de anderen, dan kan de temperatuur in zijn of haar kamer snel verhoogd worden. Ook kunnen bijvoorbeeld slaapkamers desgewenst vlak voor het slapen gaan opgewarmd worden, of kan de temperatuur in de woonkamer verlaagd worden wanneer iedereen naar bed is. Dit alles is via het bedieningspaneel eenvoudig in te stellen.

Radson Vido Ventiloconvector.

De Vido is het nieuwste innovatieve product van Radson, dat ervoor zorgt dat ieders woning energiezuinig verwarmd wordt. De watercapaciteit bedraagt slechts 5 tot 10% van die van een conventionele radiator met hetzelfde vermogen. Zijn rendement is uitstekend, zelfs bij verwarmingssystemen met lagere temperaturen, en hij is ideaal voor zowel het gebruik in combinatie met conventionele ketels, als met duurzame warmtebronnen.

Vido is verkrijgbaar in 2 modellen:
- 2-pijpsuitvoering met 1 warmtewisselaar
(voor verwarmen of koelen)
- 4-pijpsuitvoering met 2 warmtewisselaars,
1 voor verwarmen en 1 voor koelen.
(het belangrijkste verschil tussen het 2- en 4-pijpsmodel is dat de 4-pijpsuitvoering beschikt over 2 warmtewisselaars, één om te verwarmen en één om te koelen)

Meer informatie: www.radson.com

Publicatiedatum: 27 december 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties