Verhuizen tijdens de coronacrisis: 4 tips

Verhuizen tijdens de coronacrisis kan een lastige klus worden, je moet namelijk rekening houden met een aantal maatregelen. Hoe ga je hier het beste mee om?

23 Mei 2021

Bereid zoveel mogelijk voor

De eerste tip is om zoveel mogelijk voor te bereiden voordat de verhuizing begint. Zo vermijd je te veel contact met verhuizers, vrienden of je familieleden en kan je ervoor zorgen dat alles tijdens de verhuizing goed loopt. Daarnaast kan je zo risico’s verminderen en zorg je ervoor dat er weinig mis kan gaan.

Voorbereiding is het halve werk, dit is ook van toepassing bij een verhuizing. Bij weinig tijd zou je de voorbereiding kunnen uitvoeren over een langere periode. Bij de voorbereiding van een verhuizing kan je denken aan het regelen van een verhuisteam, een strakke planning en het demonteren en inpakken van al je bezittingen.

Vermijd contact tijdens het inpakken

Je kan een aantal meetregelen nemen om je bezittingen te beschermen tegen een eventuele verspreiding van het virus. Je kan bijvoorbeeld handschoenen gebruiken tijdens het inpakken en uitpakken. Daarnaast kan je spullen zoals beddengoed en kleding in een plastic zak plaatsen en stoffen meubilair, zoals banken en matrassen, voorzien van een hoes.

Tijdens het inpakken is het ook verstandig om de verhuisdozen te labelen met de plek in de nieuwe woning waar het naar toe moet. Zo kan je een planning maken waarbij er zo min mogelijk contactmomenten plaatsvinden tijdens een verhuizing.

Regel een (klein) verhuisteam

Tijdens de crisis wordt het geadviseerd om zo weinig mogelijk mensen in een kleine ruimte te laten verzamelen. Dit geldt helaas ook voor verhuizingen. Toch raden we om een klein verhuisteam te verzamelen van de personen waar je het meeste contact mee hebt, denk bijvoorbeeld aan je naaste familie of vrienden. Zorg er wel voor dat iedereen een specifieke taak of ruimte heeft, zo vermijd je contact en daarbij de kans op besmetting.

Naast een klein team van je vrienden en familie kan je ook verhuizers inschakelen. Verhuizers houden zich aan de maatregelen en doen alles om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Op de website Verhuis-gids.nl vind je snel verhuizers binnen heel Nederland.

Neem geen risico

Als laatst is het belangrijk dat je geen risico’s neemt. Heb je klachten die passen bij de symptomen van het coronavirus? Stel de verhuizing dan uit. Dit is ook belangrijk als iemand die met je meeverhuist of de mensen die je helpen klachten hebben.

Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt kan het ook voorkomen dat één of meerdere van de verhuizers klachten heeft. Je wordt dan snel op de hoogte gebracht en er wordt een alternatieve datum gepland.

Mocht de verhuizing wel doorgaan is het belangrijk dat veiligheid voorop staat. Houd daarom tijdens de verhuizing afstand van verhuizers en mensen die je helpen. Zorg er ook voor dat je handpompjes meeneemt zodat iedereen regelmatig de handen kan wassen. Het gebruik van mondkapjes wordt ook geadviseerd, wanneer je verhuizers inschakelt zullen zij altijd het werk verrichten met mondkapjes op.

 

Reacties