Gezond binnenklimaat blijft belangrijk: ook na corona

Eén van de zaken die de corona-pandemie de afgelopen 2 jaar heeft aangetoond, is dat een gezond binnenklimaat enorm belangrijk is. Ook na corona.

Iedereen weet inmiddels wel hoe ongelooflijk belangrijk goed ventileren in huis is. Het zorgt voor frisse lucht in huis én een gezond en comfortabel binnenklimaat. Daarbij komt nog, hebben we de afgelopen twee jaar ondervonden, dat dit de verspreiding van virussen tegen kan gaan. Maar ook nu het het ergste van corona achter de rug lijkt, blijft het belang van een gezond binnenklimaat uiteraard onverminderd groot.
Zeker als je bedenkt dat we ongeveer 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen. Dat maakt het heel verstandig je goed te informeren over de juiste producten zodat jij het in je huis heerlijk warm hebt in de winter, koel in de zomer én verzekerd bent van voldoende frisse lucht. Renson heeft verschillende slimme oplossingen voor het juiste ventilatiesysteem en de meest efficiënte zonwering.

De voordelen van een slim ventilatiesysteem

We kennen het allemaal: zwarte stipjes op je plafond, op de tegels in de badkamer of een spiegel die voortdurend beslagen is. Vervelend, maar tevens slecht voor je gezondheid. Een slim ventilatiesysteem is dé oplossing hiervoor. Deze houdt namelijk perfect in de gaten hoeveel er per kamer geventileerd moet worden, zodat de binnenlucht optimaal is én je energierekening niet de hoogte in vliegt. De sensoren in het systeem meten namelijk de hele dag door het CO2-gehalte maar ook het vocht- en geurtjesniveau. Wordt er een uitschieter geconstateerd, dan schakelt het ventilatiesysteem automatisch bij.

Vele mogelijkheden bij Renson

Om je ventilatie goed in huis te regelen, heeft Renson verschillende mogelijkheden. Wil je alleen een ventilator vervangen in de keuken, badkamer of toilet dan is de Waves ventilator ideaal. Deze slimme ventilator past in de plaats van praktisch elke standaardventilator en voert de vervuile binnenlucht automatisch af. Hij detecteert geurtjes, vocht of CO2 en zorgt er vervolgens automatisch voor dat de luchtkwaliteit in deze ruimte weer optimaal wordt. Je hoeft dus nergens meer naar om te kijken. Hoe handig is dat?

Wil je écht grondig te werk gaan en alle 'natte ruimtes' in huis aanpakken dan is de Healthbox 3.0 echt wat voor jou. Deze box houdt bijvoorbeeld voor je bij of er in de badkamer meer geventileerd moet worden omdat iemand onder de douche staat of hij houdt de luchtkwaliteit op peil tijdens het koken.
Op elk moment van de dag wordt de vervuilde binnenlucht in huis efficiënt en energiezuinig vervangen door verse buitenlucht. Deze buitenlucht komt je woning binnen via de roosters op je ramen. Volledig afgestemd op jouw leefpatroon en gewoontes, zonder dat je hier ook maar iets van in de gaten hebt. Dat houdt ook in dat in de ruimtes waar je niet verblijft, en dus geen vervuilde binnenlucht is, er ook niet onnodig extra geventileerd wordt. Zo heb je altijd het beste binnenklimaat en wordt je energierekening niet onnodig hoog. Zonder dat je er over na hoeft te denken!

Zorg ook voor een aangename binnentemperatuur

Gezonde binnenlucht is één aspect van een goed binnenklimaat, een aangename temperatuur in huis is uiteraard ook erg belangrijk. Zeker in moderne woningen die de isolatie goed op orde hebben, gaat de warmte lastig naar buiten. In de winter is dat fijn, maar in de zomer kan het soms wel erg warm worden in huis. Dan moet je weer flink veel kosten maken om te koelen. Zonde en niet nodig.
Met de Fixscreen van Renson pak je het probleem bij de bron aan: je houdt de warmte namelijk buiten. Deze doekzonwering zorgt er namelijk voor dat de hevige zonnestralen de ramen niet bereiken. Voordat het binnen warm wordt, heb je de zon al tegengehouden, erg efficiënt dus. En met de screens omhoog in de winter of lente profiteer je wel weer van de heerlijke zonnestralen in die periodes.
Voor elk type raam bestaat er een geschikt screen om de zon effectief te kunnen weren. En als je bedenkt dat de Fixscreens een windbestendigheid hebben van maar liefst 130 km/u weet je zeker dat je in het altijd winderige Nederland goed zit!

Meer weten over de oplossingen van Renson? Lees verder op www.renson.eu