Bakken, bakken en nog meer bakken!

Ben jij het niets doen vanwege de Corona crisis ook zo beu? En ben je op zoek naar een leuke activiteit? Lees dan snel verder!

Keep calm and start baking

Nederland maakt een moeilijke tijd door vanwege het Corona virus. Lastig, maar noodzakelijk. Dat vele thuiszitten betekent echter niet dat je je moet vervelen, integendeel zelfs!  

Wij geven je een aantal leuke tips die je vanuit je eigen keuken kan doen:

1. Met de broodbakmachine aan de slag!
Volkoren-, meergranen-, spelt- of juist tijgerbrood. Met een Inventum broodbakmachine maak je met gemak het lekkerste en fijnste brood klaar. Doe de ingrediënten volgens recept in de broodbakmachine, stel het juiste programma en eventueel de korstkleur in en kneden maar! Dan kan je ondertussen zelf op de bank gaan zitten en je favoriete serie kijken. Wanneer het tweede piepsignaal gaat is je brood klaar. Even laten afkoelen en dan smullen maar. Je kunt het brood ook voor een korte tijd in de vriezer bewaren. 

Voor inspiratievolle recepten voor in de broodbakmachine verwijzen we je naar onze receptenpagina

                                            

Heb je geen broodbakmachine tot je beschikking? Geen ramp! Dan kan je het brood ook zelf kneden en in de oven afbakken. Op internet staan genoeg recepten die ouderwets met de hand gemaakt kunnen worden.

2. Koekjes bakken met de kids
Ook de jeugd verveelt zich zo nu en dan tijdens de quarantaine. Een leuke activiteit om dan samen te ondernemen is koekjes bakken! De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor simpele speculaas koekjes, zoete chocolate chip koekjes of gaan voor overheerlijke appelkoeken. Wanneer de koekjes klaar zijn schuif je ze in de voorverwarmde oven en wacht je tot de keuken zich vult met de geur van versgebakken koekjes. 

                                            

Tip: koop allerlei versiersels in de supermarkt en laat de creativiteit van je kinderen los! 

3. Gezond koken met de hetelucht friteuse
Het bekendste gerecht uit de hetelucht friteuse is natuurlijk frietjes en de daarbij behorende snacks, zoals bitterballen, frikandellen en bamischijven. Wist je dat er zoveel meer mogelijk is met een hetelucht friteuse? Je kunt er krokante kipstukjes, tosti's en zelfs lavacakejes (yummy!) mee bakken. De mogelijkheden zijn oneindig. Wil je het ook op een gezondere toer gooien en wat meer variëren met je avondeten? Maak dan eens een van onze recepten. We stellen je niet teleur! 

                                             

Probeer een van de bovenstaande tips uit en verveling is verleden tijd!