Hoe maak je van je nieuwe studentenkamer een paradijs?

Het is je gelukt. Van hospiteeravonden tot kijkavonden, je hebt eindelijk je felbegeerde studenten kamer. En nu aan de slag. 

10 Oktober 2018

Want jij gaat met jouw studentenbudget van deze misschien nu nog saaie studenten accommodatie jouw eigen paradijsje maken.

Basis

Natuurlijk wil je eerst gaan kijken wat allemaal nodig is om deze kamer ook echt van jou te laten worden. Je begint bij de basis, de vloer. Omdat je het straks veel te druk hebt met leuke dingen, wil je weinig tijd besteden aan het stofzuigen van warme en hoogpolige vloerbedekking. Dus is het handig om te kiezen voor een meer gebruiksvriendelijke vloer. Daarbij is het fijn om ook niet teveel rekening te hoeven houden met onder- of bovenburen. In een studenten accommodatie is het daarom handig om te zorgen voor een geluiddempende vloer. Want ook hout en laminaat zijn gehorig als jij je met je vrienden of vriendinnen lekker aan het uitleven bent op jullie favoriete muziek. Een goed alternatief kan een leuke gekleurde vinylvloer zijn. Deze is meestal betaalbaar en, wat ook handig is in veel oude studentenhuizen, geschikt voor vochtige ruimtes.

Oud wordt nieuw

Mag je die oude tafel van je ouders mee, maar vind je de tafel niet mooi genoeg om zo in je nieuwe kamer te zetten? Je kan er heel eenvoudig voor zorgen dat dit jóuw favoriete tafel wordt zonder veel inspanning en tijd. Bewerk de tafel met een speciale krijtverf die zonder voorbehandeling aangebracht mag worden. Door twee verschillende kleurlagen over elkaar aan te brengen en de buitenste laag iets op te schuren, krijg je een prachtig vintage effect. Je zult er versteld van staan hoe mooi oude en aftandse meubels door jouw inspanning worden. Daarnaast vind je in kringloopwinkels vaak allerlei oude en toch leuke stoelen voor een habbekrats die je in dezelfde of juist een vrolijke contrasterende kleur kunt verven.

Gezelligheid kent geen tijd

Het is fijn om een slaapplek te hebben voor je nog op en neer reizende studiegenoot. Met een goedkope slaapbank heb je de ideale combinatie van een comfortabele extra slaapplek én een bank voor jezelf. Met een gekleurde plaid haal je tegelijkertijd kleur en warmte in je kamer.

Overige spullen

Een saaie studenten accommodatie wordt pas écht leuk als er persoonlijke spulletjes te zien zijn. Op een eenvoudig magnetisch whiteboard die ook goedkoop verkrijgbaar zijn, kun je leuke quotes, persoonlijke briefjes en foto's ophangen met magneetjes in allerlei kleuren. En je kunt er die dingen opschrijven waar je tussen alle colleges en feesten door ook nog aan moet denken. Tenslotte wil je je kleren graag opgeruimd en uit het zicht hebben, net als je bed dat je niet elke dag wilt opmaken. Een vakkenkast mét deurtjes kan als roomdivider een handige oplossing bieden. Ze worden erg vaak tweedehands aangeboden of te ruil binnen ruil- en weggeven communities op Facebook. Bovenop de vakkenkast kan je nog allerlei favoriete spulletjes van je oude kamer kwijt. Zo wordt jouw studentenkamer echt jouw nieuwe thuis.

Reacties