Foto: Verhuismythes-inboxstorage

Drie verhuismythes die je beter kunt voorkomen

Het is verhuisseizoen! Niet voor niets zijn bouwmarkten de grootste concurrent van de reisbranche. Je vakantiegeld kun je maar één keer uitgeven. 

Gaat het naar een dure tropische vakantie? Of wordt het toch weer de camping in Frankrijk zodat er geld overblijft om te verbouwen of, als de huidige woning écht niet meer voldoet, te verhuizen?

Extra gedoe tijdens verhuizing voorkomen

Als je dan gaat verhuizen, zorg dan in ieder geval dat je niet valt voor één van deze drie verhuismythes. Scheelt onnodige stress, en stress voorkomen is óók heel belangrijk voor een geslaagde verhuizing.

Mythe 1: Labelen is voor losers

"Ik onthoud heus wel wat ik in welke doos heb gestopt. Zoveel is het nou ook weer niet"

Wat je reden ook is om excuses te zoeken om niet te hoeven labelen (die paar seconden tijd die je ermee bespaart? Of is het zodat je de dozen kunt hergebruiken?), het gaat tegen je werken.

Al is het maar omdat de mensen die komen helpen niet weten welke doos waar hoort. Plak dus op zijn minst een label met de ruimte waar de doos naartoe moet, bovenop zodat de drager direct door kan lopen.

Ga je niet alle dozen direct uitpakken? Maak dan een overzichtje in je telefoon, zodat je ook over een half jaar nog precies weet welke doos je uit de berging moet hebben.

Mythe 2: Met een verhuisbedrijf is alle eventuele schade verzekerd

Logische gedachte, maar wel een die voor onaangename verrassingen kan zorgen. Zorg dat je precies weet welk gedeelte van de verhuizing is gedekt, en zorg zo nodig voor extra dekking. Dit kun je meestal via het verhuisbedrijf regelen.

Maak je tijdens de verhuizing bovendien gebruik van opslagruimte, dan gelden weer andere regelingen. Vaak valt de verzekering van je spullen dan onder de "tijdelijk elders" regeling van je inboedelopslag.

Check dit goed bij je verzekeraar, en verzeker je zo nodig aanvullend!

Mythe 3: Apparaten kun je prima de ochtend zelf ontkoppelen

Ook een hardnekkige (en verleidelijke) mythe. Zo kun je de laatste avond nog even snel een wasje draaien, of de blikjes cola en boodschappen voor morgen zo lang mogelijk blijven koelen.

Toch kun je de wasmachine beter alvast de dag voor de verhuizing ontwateren en loskoppelen. Na het laatste gebruik blijft er altijd nog wat water in de machine achter. Niet zo lekker als dat er allemaal uit komt bij de verhuizing.

Minstens net zo belangrijk is de koelkast. Deze dien je tijdig (een dag van te voren) te ontkoppelen en schoon te maken. Zo krijg je straks niet te maken met onaangename geurtjes. Lees hier waar je nog meer aan moet denken bij het verhuizen van een koelkast.
Inpakken moeilijk? Nu niet meer!

De belangrijkste voorbereiding op een geslaagde verhuizing, is het inpakken van je spullen. Dat geeft de beste bescherming en het minste schade. Met deze inpaktips en -tutorials heb je voor ieder soort item de juiste kennis en best practices.

Reacties