Foto: Welke-spullen-plaats-je-het-liefst-in-een-tijdelijke-opslag

Welke spullen plaats je het liefst in een tijdelijke opslag?

Verhuizen van de ene naar de andere woning is een overgangsperiode die iedereen wel een keer in z’n leven meegemaakt heeft.

Guido van Loon

 Je moet beslissen wat je gaat doen met de verschillende meubels, de huishoudelijke apparaten en alle persoonlijke bezittingen die je in de loop der jaren hebt verzameld. Nadat je jouw spullen hebt gesorteerd en alles wat je niet meer wilt hebt weggedaan, kan het zijn dat je nog te veel spullen over hebt die onmogelijk in het nieuwe huis passen. Bovendien kan het zijn dat jouw nieuwe woning midden in een renovatieproject zit en daarom zul je tijdelijk ergens anders gaan werken of studeren. In deze blog lees je welke spullen je in een opslag kunt opslaan.

De oplossing voor jouw rommelprobleem

In de meeste gevallen kan het huren van opslagruimte in Utrecht om de spullen die je nu niet nodig hebt, op te slaan. Dit kan een goede en praktische oplossing zijn in geval van onvoldoende opslagruimte.

Wanneer je er verstandig mee omgaat, kan een tijdelijk opslagruimte een prima oplossing zijn voor een verhuizing. De vraag wat wèl en wat vooral ook niet op te slaan bij een verhuizing, zal je al snel bezighouden en je extra stress bezorgen.

Wat plaats je in de opslag bij verhuizing

Beslissen wat je bewaart en wat je weggooit wanneer je verhuist, kan moeilijker zijn dan je denkt. Na het doorlopen van een hele lijst, blijf je zitten met een aantal huishoudelijke artikelen waarvan je niet zeker weet wat je ermee moet doen.

Soms is de stress om die beslissingen ter plekke te moeten nemen, erg zwaar. Het bewaren van jouw bezittingen op een veilige plaats, die meestal 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk is, is een goede manier om de stress van de verhuizing te verminderen. Dit geeft je meer tijd om later de juiste beslissingen te nemen wanneer je al in jouw nieuwe woning bent getrokken. Het is namelijk geen geheim dat extreme tijdsdruk vaak tot slechte beslissingen leidt.

Neem genoeg tijd om te beslissen

Om je te helpen een beslissing te nemen, vind je hieronder wat je in opslag zou moeten plaatsen.

•   Meubilair is zonder twijfel één van de meest voorkomende voorwerpen in opslagruimtes. Dit komt omdat de meeste meubelstukken nogal omvangrijk zijn en snel veel ruimte in beslag nemen.

•   Seizoenartikelen zoals kleding, schoenen en accessoires worden het vaakst opgeslagen tijdens een verhuizing, omdat ze het volgende seizoen weer van pas komen. En tot het volgende seizoen is aangebroken, hebben de meeste mensen genoeg tijd gehad om uit te zoeken wat ze met hun opgeborgen seizoensspullen gaan doen.

•   Fornuizen, wasmachines, drogers, vaatwassers en koelkasten zijn groot en zwaar, dus je hebt er misschien niet genoeg ruimte voor in jouw nieuwe huis. Wanneer je toevallig naar een tijdelijke woning verhuist en je weet dat je snel weer zult verhuizen, dan is het verstandig om een aantal van de grote apparaten op te slaan totdat je ze weer nodig hebt.

•   Je moet altijd belangrijke documenten bij je houden, waar je ook naartoe verhuist. Er zijn alleen veel documenten en werkdossiers die niet zo belangrijk zijn en die je toch een aantal jaren moet bewaren totdat het veilig is om ze op de juiste manier weg te gooien. Voor deze items is het slim om te kiezen voor Nieuwegein met verwarmde opslagruimte.

Reacties