Foto: zware-meubels-verhuizen-tips

Zo verhuis je eenvoudig je zware meubels

Zware meubels zijn vaak lastig te verhuizen, bijvoorbeeld een bank, wasmachine of piano. Ontdek hoe je ze handig kunt verplaatsen bij een verhuizing.

Guido van Loon

Meubels blijken vaak het lastigst te verhuizen. Ze zijn vaak groot, zwaar en in veel gevallen lastig te demonteren. Maar hoe krijg je deze meubels dan in je nieuwe huis zonder beschadigingen en fysieke klachten? Wij geven je graag een paar mogelijkheden.

Meubelroller voor grote meubels

Een meubelroller is een klein plateautje op vier wielen; ideaal voor grote meubels als bijvoorbeeld een bank. Er zit geen duwstang aan, wat je doet: je zet een uiteinde van het zware meubel op de meubelroller en het andere uiteinde op nog een meubelroller. Vervolgens hoef je alleen nog maar te duwen!

Opvouwbare steekwagen

Een opvouwbare steekwagen is ideaal voor relatief kleine, maar zware spullen. Het handige van een steekwagen is dat je er eenvoudig spullen op kunt laden. Je kiept hem achterover en je kunt ermee rijden. Een opvouwbare steekwagen is bovendien erg compact. Zo kun je hem eenvoudig opbergen als je niet nodig hebt.

Pompwagen

Ook een pompwagen is handige voor kleine, zware spullen. Pompwagens zijn het meest praktisch als je geen trappen hoeft te beklimmen. Hij is echter niet opvouwbaar en neemt dus wel veel plek in beslag als je hem niet vaak gebruikt. Je kunt een pompwagen ook vaak huren.

Traploper voor de bovenverdieping

Moet je zware meubels van boven naar beneden brengen. Of staat de wasmachine op de bovenverdieping? Dan is een traploper erg handig. Hij lijkt op een steekwagen, alleen heeft hij niet twee wielen, maar zes. Drie aan elke kant op een speciale constructie. Je kunt er gemakkelijk mee de trap op en af terwijl er spullen op staan.

Deze oplossingen maken het verhuizen van zware meubels een stuk eenvoudiger. Maar voor alles geldt: let altijd goed op je fysiek. Houd goed in de gaten of de meubels die je moet verplaatsen niet te zwaar zijn en of je genoeg mensen hebt. Mocht dit niet het geval zijn: schakel altijd hulptroepen in!

Meer verhuistips?

Zelf verhuizen of laten verhuizen
Verhuizen omdat je ouder wordt?

Reacties