Makelaar Almere

Een huis kopen of verkopen in Almere doe je maar een of twee keer in je leven. Zoek naar een goede makelaar Almere, de eerste stap is dan gezet.

Van plan uw huis te verkopen in Almere, of juist op zoek naar een huis? Dan is het zaak een makelaar in de arm te nemen, maar hoe vindt u de juiste makelaar in Almere?

Verkoop makelaar Almere

Als u uw huis verkoopt is het fijn een makelaar in Almere te hebben die de mooie punten van het huis kan benadrukken en tijd neemt voor de potentiële kopers. De makelaar dient kennis te hebben van de regio, het huidige aanbod en de vraag van potentiële kopers. Ook is het fijn dat de makelaar weet in wat voor wijk u woont en welke doelgroep daarbij hoort. De makelaar dient u te begeleiden door het hele proces van te koop zetten, marketing, omgaan met potentiële kopers en het sluiten van de koop. Voor u is het natuurlijk belangrijk dat er een goede verkoopprijs wordt uitonderhandeld en dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de sleuteloverdracht en de courtage die de makelaar vraagt voor zijn/haar diensten.

Aankoop makelaar Almere

Als woningzoekende is het ook fijn om een vakkundige partij in de arm te nemen die u kan begeleiden bij het zoeken naar uw droomhuis! Waarschijnlijk weet u wel wat voor soort huis u wenst, maar vaak komen er zo veel dingen bij kijken dat het fijn is een professional in de arm te nemen. Een makelaar zoekt een huis passend bij uw wensen en bij uw budget. Sluit dit niet helemaal aan dat kan de makelaar uitleggen welke wensen u eventueel kunt bijstellen om een woning te vinden zo dicht mogelijk bij uw wensen. Een aankoopmakelaar adviseert en informeert u over de vraagprijs, staat van de woning en eventuele verbouwingskosten. Ook voert een aankoopmakelaar vaak de onderhandelingen over de koopprijs.

Taxeren

Taxeren is het bepalen van de waarde van de woning, een taxatierapport kan nodig zijn voor bijvoorbeeld een bouwdepot of een ander soort lening. Maar ook als u een woning wilt verkopen of juist aankopen. De hypotheekverstrekker zal altijd vragen om een taxatierapport. Een makelaar Almere kan u hierbij ook helpen, met hun kennis en ervaring verzorgen zij de taxatie van de woning die u wilt verkopen of kopen. Zij maken daarvan een officieel rapport die naar de hypotheek- en/of kredietverstrekker kan.