Wat verwacht u van een makelaarskantoor?

Een nieuwe woning kopen of uw huidige woning verkopen: het zijn beide belangrijke gebeurtenissen waar veel bij komt kijken.

Werkzaamheden van een makelaarskantoor

Bij het verkopen van uw huidige woning of het aankopen van een nieuwe woning moet veel worden geregeld. Denk daarbij aan een taxatie, het verkoopklaar maken van een woning, regelen van een hypotheek en zorgen dat uw uiteindelijk woning wordt verkocht. U kunt veel dingen zelf regelen, maar bij de verkoop of aankoop van uw woning is het handig om zeker voor bepaalde onderdelen een makelaarskantoor in te schakelen. Een makelaarskantoor heeft een brede expertise op het gebied van verkopen van woningen. Zo heeft een makelaarskantoor verstand van de huizenmarkt en volgt de ontwikkelingen op de voet waardoor ze precies weet wat een reële verkoopkans is.

Het kopen van een woning
Een makelaarskantoor kunt u inschakelen wanneer u een nieuwe woning wilt aanschaffen. Samen met een makelaar kunt u uw woonwensen in kaart brengen. Doordat de makelaar vaak een goed beeld heeft van wat er te koop staat, of komt te staan en wat er in de stille verkoop staat, kan hij u diverse voorstellen doen. Daarnaast heeft een makelaarskantoor vaak vroegtijdig toegang tot de NVM-database waarin alle woningen staan die zich op de woningmarkt bevinden en in de verkoop komen. Zo kan de makelaar aan de hand van die gegevens u alles vertellen over de woning, straat, wijk en stad. Heeft u een huis op het oog wat u wilt bezichtigen? Dan zorgt het makelaarskantoor voor een afspraak en leidt hij u rond in de woning. Is het de woning van uw dromen, dan kunt u een bod uitbrengen. De makelaar gaat de onderhandeling aan met de verkopende partij en handelt in uw belang. Is de vraagprijs aangenomen dan helpt de makelaar u met de laatste stappen om de aankoop compleet te maken.

Een woning verkopen
Naast het aankopen van een woning kan een makelaarskantoor u ook helpen bij de verkoop. Om te beginnen kunt u een makelaar uitnodigen voor een taxatie. De makelaar inspecteert de woning en beoordeelt de bouwkundige staat. Indien nodig regelt hij een bouwkundige keuring en raadpleegt hij het kadaster zodat hij de juiste waardebepaling kan maken. Hierna kunt u de makelaar de opdracht geven om het huis te verkopen. De makelaar zorgt voor aansprekende foto’s en zorgt er vervolgens voor dat het onder de aandacht wordt gebracht bij potentiële kopers. Zo kan hij de woning op Funda plaatsen, zijn eigen website en andere woningplatformen en maakt hij promotie voor de verkoop van het huis. Samen met u stelt hij een verkoopstrategie op. Bezichtigen worden ook door de makelaar geregeld en hij onderhandelt met eventuele kopers over de vraagprijs. Ligt er een vraagprijs op tafel waarbij beide partijen mee akkoord gaan? Dan zorgt het makelaarskantoor voor de overdracht.

Een goed advies
Behalve het verkopen en aankopen van woning kan een makelaarskantoor u ook vaak adviseren over een eventuele aankoop. Bent u van plan een huis nieuw te bouwen of heeft interesse in een nieuwbouwproject? Een makelaars weet vaak wat er speelt en kan u daardoor goed adviseren. Ook kan een makelaars een second opinion geven als u een huis of andere vastgoedobject wilt kopen. Daarnaast kunnen sommige makelaarskantoren ook helpen met het regelen van hypotheek of andere zaken. Wilt u uw huis verkopen of een nieuwe woning kopen? Klop dan eens aan bij een makelaarskantoor.