8 tips die je helpen bij het verkopen van je woning

Natuurlijk is de huizenmarkt op het ogenblik echt een verkopersmarkt.

28 Februari 2019

Een goede makelaar, zoals deze makelaar in Eindhoven, zal je dat ook duidelijk maken.

Maar jij wilt toch ook de best mogelijke prijs voor je woning krijgen. Daarvoor volgen hieronder een aantal handige tips.

1. Zorg voor ruimte

Misschien hou jij van knus en ben je gek op al je spulletjes. Maar als het om verkopen gaat, werkt ruimte altijd beter. Zorg dat voor een bezichtiging alles weg is dat een slechte indruk kan maken op de potentiële kopers. Uiteraard kopen ze niet jouw spullen bij het huis, maar het gaat om de algemene indruk. Huur tijdelijke opslagruimte voor zaken die in de weg staan. Verlichting kan ook ruimte creëren.

2. Zorg dat alles is opgeknapt

Als jij je huis voor een goede prijs wilt verkopen, is het tijd om alle achterstallige klusjes te (laten) doen. Een likje verf hier en daar of een paar nieuwe plantjes in de tuin kunnen al een groot verschil maken. Alleen echte hobbyisten willen een opknapper kopen.

3. Zorg voor rust

Als er een bezichtiging aan zit te komen, wordt het tijd dat de huisdieren en kinderen even elders worden ondergebracht. Kijkers willen op hun gemak kunnen kijken en niet lastig worden gevallen door jouw huisdieren of in het lawaai van jouw kinderen terecht komen.

4. Zorg dat je huis goed schoon is

Dit is echt een punt dat je beslist niet mag vergeten. Laat die wc-bril maar extra blinken en zorg dar er nergens stofresten zijn te zien. Denk eraan dat de kijkers wellicht ook de kastruimte willen zien. Dat ben je natuurlijk niet verplicht maar het maakt wel een betere indruk. Een schoon huis verkoopt gewoon beter.

5. Een neutraal huist oogt beter

De inrichting hoeft er niet uit te zien alsof de binnenhuisarchitect zojuist is vertrokken. Maar een te grote hoeveel ‘karakter’ is ook niet verstandig. Echte persoonlijke items zoals foto’s en wasgoed zijn eigenlijk taboe. Natuurlijk weet de potentiële koper ook best dat er in dit huis ook wordt geleefd maar men ziet de situatie na de koop graag voor zich.

6. Het huis moet lekker ruiken

Voor u ruikt uw woning vaak als thuis en dat is aangenaam. Maar voor een derde moet u voorkomen dat die huiselijke geurtjes minder prettig overkomen. Dat betekent in ieder geval geen etensgeurtjes of een vieze kattenbak. Roken moet een tijdje worden verboden en ook het afval moet zijn weggebracht. Zorg voor extra aangename geuren, zoals bloemen of versgebakken brood.

7. Voorkom afleiding

De tv gaat uit tijdens de bezichtiging en dat geldt ook voor andere lawaaimakers. Een zacht achtergrondmuziekje is in orde.

8. Wees duidelijk, maar praat niet onnodig veel

Wees eerlijk bij vragen, maar ga ook niet spontaan de nadelen van de woning opsommen. En de achtergrond waarom je verkoopt, hoeft ook niet uitgediept te worden als dat in het voordeel van de koper is. Geef de koper maar de indruk dat jij alle tijd hebt om te verkopen.
Ben je op zoek naar een zakelijk pand? Dan zijn deze tips niet altijd van toepassing. Voor een gedegen advies bij het kopen van een zakelijk pand kun je het beste op zoek gaan naar een bekwame bedrijfsmakelaar. Van Uffelen is zo’n makelaar die je goed kan helpen bij het kopen van bedrijfspanden.

Reacties