Foto: pexels-mart-production-7415057__1_

Heerlijk wonen in de havenstad

Een huis kopen doe je niet tussen neus en lippen door, want als het goed is, blijf je in je nieuwe stulpje natuurlijk een tijdje wonen.

Marlou 25 Oktober 2022

Dus neem je je tijd voor het vinden van het perfecte huis in Rotterdam en omstreken. En natuurlijk van de perfecte wijk en omgeving. Soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Een goede makelaar in Rotterdam die precies de mooiste huizen en plekken van de stad en buitenwijken kent, is dan zeker een aanrader. Geef je wensen door en de makelaar helpt je je droomhuis in Rotterdam te vinden. En er is in een wereldstad als Rotterdam genoeg te vinden.

Historisch huis of juist modern

Rotterdam is echt een stad van contrasten. Het is een speelplaats voor architecten en dat zie je terug in de verschillende naoorlogse gebouwen. Door deze bijzondere gevels heeft de stad een heel eigen gezicht gekregen. Dat geldt vooral voor de binnenstad. Rondom liggen er pittoreske wijken, zoals Zuiderpark en Rozenburg. Of misschien wil je meer natuur bij Hoek van Holland of het Kralingse bos. Door deze veelzijdigheid van Rotterdam is er altijd een plek die helemaal bij je past en waar je dus je droomhuis gaat vinden.

Nieuwbouwwoning

Het komt nog wel eens voor dat er nieuwe woningen worden gebouwd, waar je dan qua indeling nog iets over te zeggen hebt. Zo kun je bijvoorbeeld de perfecte keuken ontwerpen of de indeling van het huis nader bepalen. Er zijn echter nieuwbouwwoningen die wel volgens een specifiek plan worden gebouwd en je dus geen zeggenschap over hebt. Uiteraard kun je wel je eigen keuken of badkamer inrichten. Dit gebeurt vaak na oplevering, als je de sleutel van het huis hebt gekregen.

Bestaande woningen

De meeste koophuizen bestaan al. Deze kun je gaan bezichtigen, terwijl de bewoners er nog wonen. Het is dan heel fijn om een makelaar in de arm te nemen die je helpt met alle zaken die bij het kopen van een bestaand huis komen kijken. Bijvoorbeeld de keuring van het huis, waarbij je gaat kijken of er verborgen gebreken – en dus aanstaande werkzaamheden – aan het licht komen. Dit is overigens iets wat Vereniging Eigen Huis altijd aanraadt om te doen, zodat je volop kan genieten van je nieuwe huis.

Kies een goede makelaar

Zelf een huis kopen is natuurlijk goed te doen, maar met een makelaar weet je zeker dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Zoals dus een inspectie van het huis op onvoorziene gebreken. Maar een goede makelaar doet meer dan bezichtigingen en je ondersteunen bij het financiële deel van de aankoop of verkoop van een woning. Het is een aanrader om een makelaar te kiezen die de stad kent waar je wil gaan wonen. Een dergelijk makelaarskantoor weet waar de hotspots zijn in Rotterdam en waar je in alle rust kan wonen. Aan de hand van je wensen, gaan zij op zoek naar je ideale woning in Rotterdam en omstreken.

Wereldstad Rotterdam

Waarom zou je kiezen om te gaan wonen in Rotterdam. Als je houdt van een bruisende stad met een groots nachtleven, veel sportevenementen en leuke uitjes, dan ben je er aan het juiste adres. De multiculturele stad huisvest veel restaurantjes, leuke theaters, een dierentuin, grote speeltuinen en veel musea. Het is tevens een plek waar je van de zee en het leven op en aan het water geniet. Dankzij de goede infrastructuur van het openbaar vervoer ben je ook zo vanuit de buitenwijken in de binnenstad. Met zoveel moois en een goede makelaar voor Rotterdam vind je snel de woning van je dromen.

Reacties