Verbouwingen die je woningwaarde verhogen

Ben jij op zoek naar een manier om de waarde van je huis te verhogen? Natuurlijk stijgt de waarde van je huis, in een gezonde economie, zelfs al langzaam.

16 November 2019

Echter zijn er een aantal effectieve trucjes die ervoor kunnen zorgen dat de waarde van je huis sneller stijgt dan de gemiddelde markt. Wat deze trucs zijn en hoe jij deze toe kan passen, lees je in dit artikel.

Praktische verbouwingen boven cosmetische

Veel mensen hebben de indruk dat cosmetische verbouwingen, zoals het verbouwen van de badkamer of keuken de waarde van een woning drastisch verhogen. Echter hoeft dit niet altijd waar te zijn. Deze verbouwingen kosten relatief veel geld en dit wordt niet altijd terugverdiend.

Praktische verbouwingen daarentegen kunnen wel een mooi rendement geven. Iedere persoon die een huis koopt wilt graag dat alles werkt en dat het huis geen mankementen heeft. Wanneer het huis wel mankementen heeft dan is dit minder aantrekkelijk voor kopers, wat ervoor zorgt dat een huis minder snel verkocht wordt.

Meer vierkante meters

Verbouwingen die meer vierkante meters opleveren, daar val letterlijk en figuurlijk winst te behalen. Huizenprijzen worden vaak berekend aan de hand van het aantal vierkante meters van de woning. Wanneer het aantal vierkante meters wordt verhoogd, dan zal ook de vraagprijs van een woning mee stijgen.

Kijk hierom waar je in huis meters kan winnen. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel, een uitbouw of een zolder die je uit kunt breiden. Voor de verbouwing kan het verstandig zijn om met een adviseur in gesprek te gaan. Zo kun je de kosten en de baten tegen elkaar afleggen en beslissen of je de verbouwing aangaat.

De bekostiging van een verbouwing

Een verbouwing brengt over het algemeen een hoge kostenpost met zich mee. Hieronder een aantal voorbeelden:

- Een nieuw dakkapel kost gemiddeld tussen €3.000 en €4.500 euro
- De gemiddelde uitbouw kost tussen de €10.000 en €20.000 euro
- De aanbouw van een garage kost gemiddeld tussen de €10.000 en €25.000

Deze kosten kunnen dus erg hoog oplopen. Heb je hiervoor gespaard? Dan kun je dit uiteraard het beste met je spaargeld bekostigen. Maar heb je geen spaargeld dan zul je moeten lenen. Maar hoeveel kan je lenen hangt af van je situatie. Het financiële risico dat banken lopen zullen dit voornamelijk bepalen. Bekijk daarom vooraf hoeveel je kunt lenen om vervelende situaties te voorkomen. Let ook goed op of je lening fiscaal aftrekbaar is. Dit maakt de lening nog voordeliger.

Reacties