Tips bij het verkopen van jouw woning

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning en wil je jouw oude woning dus graag verkopen?

Guido van Loon 24 April 2021

Dan kun je beginnen met de voorbereidingen voor het verkopen van je huis. Er zijn een aantal handige tips die je hierbij kunt gebruiken om jouw woning zo mooi mogelijk verkoopbaar te maken. Welke tips dit zijn? Je leest het hier.

Slim investeren

Het is verstandig om te proberen ervoor te zorgen dat de kans op verkoop vergroot wordt. Op deze manier kun je jouw huis namelijk tegen een betere prijs verkopen en dit is een groot voordeel. Een goede tip bij het verkopen van jouw woning is dan ook om slim te investeren. Heb jij gekleurde muren? Grote kans dat jij hiervan houdt, anders had je het niet gekozen. Om de verkoopkans te vergroten is het echter handiger om voor een neutrale kleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld eens aan witte muren. Het is een kleine, maar slimme investering.

 

Naast de muren zou je eraan kunnen denken om te investeren in het dak, de goot, buitenschilderwerk of de cv-ketel. Het is niet altijd aan te raden om te investeren in een nieuwe badkamer of nieuwe keuken. Dit blijft namelijk vaak een persoonlijke keuze, waardoor het twee kanten op kan gaan. Het kan of de verkoop bevorderen, maar het kan ook zo zijn dat je huis juist niet zo geliefd gaat zijn. Slim investeren is daarom ontzettend belangrijk bij de verkoop van je huis. Denk hier dus goed over na!

Maak gebruik van licht

Bij het fotograferen van je huis voor de verkoop hoop je natuurlijk op mooi en zonnig weer. De kans is namelijk groot dat de foto’s op deze manier het mooiste worden, want op deze manier is het licht ideaal. Licht is van groot belang om jouw huis er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Maak dus zo veel mogelijk gebruik van lampen en trek alle gordijnen zo ver mogelijk open.

Wees kritisch op foto’s van je huis

Jij weet natuurlijk als geen ander de allermooiste plekjes van je huis. Toch is het niet altijd aan te raden om al van tevoren alle hoekjes van je huis op de foto te zetten. Waarom niet? Omdat je nu al alles weggeeft. Als iemand geïnteresseerd is in jouw woning, moet er tenslotte nog wel een goede reden zijn om jouw huis te komen bezichtigen. Als alles al op de foto’s te zien is, is het geen verrassing meer en valt het misschien zelfs een beetje tegen voor de potentiële koper. Wees dus kritisch op de foto’s van je huis die beschikbaar gesteld worden. Jij kent jouw huis het beste, dus zorg ervoor dat de foto’s die online komen er goed uitzien. En onthoud dat het handig is om niet te veel foto’s te plaatsen!

Maak je tuin netjes

De potentiële koper van jouw huis is natuurlijk ook geïnteresseerd in jouw tuin. Het is daarom van belang dat deze er goed uitziet. Dit betekent dat jouw tuin niet rommelig moet zijn, maar netjes opgeruimd. Maak alles even schoon en zorg ervoor dat jouw tuin er gezellig uitziet.

Schakel hulp in

Om jouw huis te verkopen, is het verstandig om hulp in te schakelen van een makelaar. Een makelaar kan er namelijk voor zorgen dat dit proces sneller en soepeler kan verlopen. Bovendien heb jij er op deze manier iets minder omkijken naar. Ben je woonachtig in de omgeving van Hulst? Denk dan eens aan het inschakelen van een makelaarskantoor in Hulst.

 

Met behulp van bovenstaande tips kun jij er alles aan doen om de kans op de verkoop te vergroten. Houd wel altijd geduld, want de verkoop van een huis kan best even duren. Zodra de verkoop is geregeld kun jij jezelf volledig focussen op jouw nieuwe woning.

 

Reacties