Foto: pexels-rodnae-productions-8292771

Huis verkopen? Check deze 5 onmisbare tips

Nu de huizenmarkt eindelijk minder verhit is, is er weer meer kans voor starters om een woning te kopen. Dat is dus goed nieuws voor woningzoekers.

Sophie 28 Februari 2023

Heb je echter zelf een huis dat je wil verkopen dan kan het zijn dat de verkoop momenteel minder snel verloopt dan je vooraf had gehoopt.

Maar: met de juiste tips en tricks kun je ook nu nog redelijk snel je woning verkopen. Zo helpt het om een makelaar Zwijndrecht of op een andere plek in Nederland in te huren en om slimme investeringen in je huis te doen. In dit artikel geven we je een paar tips.

1. Zorg voor een neutrale inrichting

Grote kans dat je hartstikke trots bent op je huis en/of de inrichting ervan. Wil je echter je huis snel verkopen dan is het aan te raden om toch voor een neutrale inrichting te gaan. Dat trekt namelijk meer mensen aan dan een heel specifiek interieur waar de meningen over verdeeld zijn. Een voorbeeld: je kan nog zo gek zijn op die felroze muur, maar de kans is klein dat mogelijke kopers dit ook zijn.

Dat betekent: ga voor neutrale kleuren, een rustige inrichting en zo weinig mogelijk opvallende accessoires. Kleuren die hierbij passen zijn beige, wit en lichtbruin. Natuurlijk mag er heus wel een persoonlijke touch aanwezig zijn in de woning, maar om je huis snel of sneller te verkopen moet je de boel even flink onder de loep en onder handen nemen.

2. Investeer slim in je te verkopen woning

Wat je ook nog kunt doen voordat je je woning op de markt zet, is een paar slimme investeringen om zo de verkoopprijs omhoog te kunnen schroeven. Ga maar eens na: een huis met zonnepanelen op het dak of een warmtepomp is automatisch meer waard dan hetzelfde huis zonder deze toepassingen.

Dat geldt ook voor andere soorten investeringen, zoals het renoveren van de zolder of het opknappen van de badkamer. Ook het vernieuwen van de tuin of het vervangen van de keuken kan je in verhouding veel opleveren. Kijk dus goed naar de investeringsmogelijkheden om zo meer geld te kunnen krijgen voor je woning.

3. Bepaal de juiste prijs samen met een makelaar

Daarnaast is het goed om te weten wat je huis nou echt oplevert. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je woning krijgen, maar is het bouwwerk dat ook waard? Alleen daarom is het al prettig om een makelaar in te schakelen die je advies kan geven en kan helpen bij het bepalen van een passende verkoopprijs. Zo'n professional heeft verstand van het vak.

en te hoge prijs kan potentïele kopers namelijk afschrikken terwijl een te lage prijs logischerwijs ook niet gewenst is voor jou als verkopende partij. Een goede makelaar kijkt naar de omgeving, de staat van het huis en de actuele gang van zaken omtrent vraag en aanbod om zo een idee te krijgen voor de prijs. Samen kunnen jullie tot een logische en goede verkoopprijs komen.

4. Huur een professionele foto- en videograaf in

Een huis verkoopt zichzelf niet. Daarom is het ook belangrijk om te investeren in een professionele fotograaf en/of videograaf. Beelden zeggen namelijk meer dan duizend woorden; sommige mensen worden op slag verliefd wanneer ze maar één of twee foto's zien. Licht iedere ruimte goed uit door middel van professionele fotografie zodat mensen op afstand alvast een kijkje kunnen nemen.

Daarbij heb je de keuze om een videograaf in te huren. Dat is iets wat steeds meer mensen doen, omdat je op deze manier een huis levendig kunt maken zonder dat mensen meteen langs hoeven te komen. Laat dit altijd door een professional doen, omdat hij of zij precies weet wat er moet gebeuren en wat er in beeld moet worden gebracht om mensen te trekken.

5. Deel je woning via social media kanalen

Tot slot weet je waarschijnlijk al wel dat er verschillende manieren zijn om je huis aan de man te brengen. Met goede foto's en video's kun je hier zelf nog wat aan bijdragen door je woning of de advertentie ervan op social media kanalen te delen. Sociale media zoals Facebook en Instagram zijn hier goed geschikt voor; via beide kanalen kun je veel bereik hebben.

Vraag vrienden, familie en kennissen om het bericht te delen om zo een nog groter bereik te krijgen. Het grote voordeel hiervan is dat een grote groep binnen je eigen netwerk en locatie waar je woont het huis te zien krijgt. Wil je de aandacht van nog meer potentiële kopers trekken? Schakel dan een makelaar in met een groot netwerk waar je gebruik van kunt maken.

Reacties
Anderen bekeken ook