Foto: 0-2023/woning-verkopen.jpg

Zo zorg je ervoor dat je woning goed verkoopt

Wil jij snel en een woning verkopen voor een goede prijs? Dan is erg belangrijk om de woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren aan potentiële kopers.

Theo Vliegop 12 September 2023

In dit artikel geven we je tien tips om ervoor te zorgen dat een huis zo goed mogelijk in de markt wordt gezet en snel verkoopt voor de best mogelijke opbrengst.

 

1. Zo min mogelijk persoonlijke spullen

Voordat je je woning aan potentiële kopers presenteert, is het belangrijk om persoonlijke spullen zoveel mogelijk weg te halen. Denk aan familiefoto's, persoonlijke decoraties en verzamelobjecten. Het doel is om kopers in staat te stellen zichzelf in de ruimte te zien en zich een nieuw begin voor te stellen.

2. Reinig de woning en huur eventueel een specialist in

Een van de eerste stappen bij het klaarmaken van een woning voor verkoop is een grondige schoonmaak. Laat bijvoorbeeld je woning reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf als Margron Schoonmaak. Verwijder stof, vuil en rommel van alle oppervlakken, inclusief ramen, vloeren, muren en plafonds. Een schone en frisse woning maakt een positieve indruk en laat potentiële kopers zich welkom voelen.

Heb je te maken met een ernstig vervuilde woning? Ook dan is het inschakelen van een specialistisch schoonmaakbedrijf een must. Kijk bijvoorbeeld eens hier hoe je een woning kunt laten schoonmaken na overlijden.

3. Less is more!

Een ruimtelijk gevoel maakt iedere woning aantrekkelijker. Overweeg om overtollige meubels en items te verwijderen om de kamers groter en luchtiger te laten lijken. Het openen van gordijnen en blinds om natuurlijk licht binnen te laten, draagt ook bij aan de ruimtelijke ervaring.

4. Herstel kleine mankementen

Loop door de woning en loop kleine defecten na, zoals lekkende kranen, kapotte schakelaars en losse deurknoppen. Het aanpakken van deze kleine problemen toont aan potentiële kopers dat de woning goed onderhouden is en zorgt voor een positieve eerste indruk.

5. Schilderen en opfrissen

Een frisse verflaag kan de uitstraling van een woning aanzienlijk verbeteren. Kies neutrale kleuren die een breed publiek aanspreken. Denk ook aan het bijwerken van beschadigde plinten en kozijnen voor een verzorgde uitstraling.

6. Vergeet ook de buitenkant niet

De buitenkant van de woning is het eerste wat kopers zien. Zorg ervoor dat de voortuin goed onderhouden is door struiken te snoeien, het gazon te maaien en eventuele gevelschade te herstellen. Een aantrekkelijke voorgevel wekt interesse en nieuwsgierigheid bij potentiële kopers.

7. Kijk eens naar de keuken en badkamer

Keukens en badkamers hebben vaak veel invloed op kopers. Overweeg om verouderde apparaten te vervangen, aanrechtbladen bij te werken en nieuwe hardware en armaturen toe te voegen. Dit kan de algehele waarde van de woning vergroten. Houd er wel rekening mee dat badkamers en keukens ook een kwestie zijn van persoonlijke smaak, dus investeer geen duizenden euro’s in nieuwe keukens en sanitair!

8. Zorg voor professioneel beeldmateriaal

Hoogwaardige foto's zijn essentieel om de aandacht van potentiële kopers te trekken. Huur een professionele fotograaf in om de woning op zijn best vast te leggen. Goede foto's kunnen kopers helpen zich een betere voorstelling van de ruimte te maken.

9. Marketing en presentatie door een deskundige makelaar

Samenwerken met een ervaren makelaar is van onschatbare waarde bij het verkopen van een woning. Een makelaar kan je helpen met het schrijven van aantrekkelijke beschrijvingen, het benadrukken van de sterke punten van de woning en het optimaliseren van je verkoopstrategie. Ook zal een makelaar voor jou onderhandelingen voeren, wat de opbrengst zal verhogen.

10. Open dagen en bezichtigingen

Organiseer open huizen en individuele bezichtigingen om potentiële kopers de mogelijkheid te geven de woning van dichtbij te bekijken. Zorg ervoor dat de woning tijdens deze gelegenheden goed is opgeruimd en uitnodigend is.

Door deze tips te volgen en je woning zorgvuldig voor te bereiden, vergroot je de kans op een succesvolle en vlotte verkoop. Een goed gepresenteerde woning kan potentiële kopers aantrekken en hen helpen zich een toekomst in jouw ruimte voor te stellen.

Reacties