Foto: Je-woning-verkopen-zo-maak-je-aantrekkelijke-foto

Je woning verkopen? Zo maak je aantrekkelijke foto’s!

Wil je jouw woning verkopen? Als je hier het maximale uit wilt halen en veel bezichtigingen hoopt te krijgen, dan zijn goede foto’s essentieel.

Guido van Loon

Omdat er tegenwoordig veel online gezocht wordt naar huizen, is het van belang dat jouw huis er zo mooi mogelijk uit komt te zien. En hier heb je goede foto’s voor nodig, want op basis hiervan zullen mensen bepalen of zij interesse hebben of niet. Hoe ja aantrekkelijke foto’s kunt maken om je woning goed te verkopen? Wij geven je wat goede tips!

Een goede camera

Om aantrekkelijke foto’s te maken van je woning, is een goede camera natuurlijk onmisbaar. Het is daarom handig om hiervoor te zorgen. Heb je nog een fotocamera thuis liggen? Kijk dan of deze nog mooie kwaliteit foto’s kan opleveren. Ook foto’s maken met je telefoon is een goede mogelijkheid. Ook hierbij geldt dat dit afhankelijk is van de camera van jouw telefoon. Als je nog een nieuwe smartphone nodig hebt én mooie foto’s wilt maken van je woning, kan het een aanrader zijn om hier achteraan te gaan. Smartphones van tegenwoordig beschikken namelijk vaak over zeer goede camera’s, waardoor jij geen fototoestel meer nodig hebt.

Als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, dan is de iPhone 12 kopen iets wat je kunt overwegen. Naast het strakke design, heldere scherm en de goede batterijduur staat deze telefoon namelijk ook bekend om de goede camera’s. De iPhone 12 is voorzien van twee 12 megapixelcamera’s aan de achterkant van het toestel, waarvan één met groothoeklens en één met ultragroothoeklens. Ook heeft de smartphone een selfiecamera van 12 megapixel. Met behulp van deze professionele camera’s moet het jou ongetwijfeld lukken om je woning mooi op de foto te zetten.

Ruim je huis op

Een andere goede tip om in gedachten te houden als je aantrekkelijke foto’s van je woning wilt maken, is om eerst je huis goed op te ruimen. Het is tenslotte niet bepaald aantrekkelijk als jouw huis een rommeltje is, want dit kan potentiële kopers afschrikken. Zorg ervoor dat jouw huis er netjes uitziet, want dit komt een stuk professioneler over.

Zorg voor zoveel mogelijk licht

Wat ook belangrijk is, is om voor zoveel mogelijk licht te zorgen. Wanneer je dit namelijk doet, is de kans groter dat de foto’s er mooi uit komen te zien. Het is dan ook een aanrader om te fotograferen bij daglicht, dus niet ’s avonds of als het ’s ochtends nog donker is. Licht speelt een belangrijke rol in hoe de foto eruit komt te zien, dus probeer hier echt voor te zorgen. Naast daglicht kun je natuurlijk ook voor licht zorgen door alle verlichtingen aan te zetten.

Persoonlijke spullen weghalen

Als je mooie foto’s wilt maken van je woning, is het ook een aanrader om persoonlijke spullen weg te halen. Dit moet persoonlijk blijven, dit gaat een ander niet aan. Bovendien komen jouw foto’s waarschijnlijk op het internet te staan, waardoor iedereen het kan zien. Probeer de persoonlijke spullen dus even tijdelijk op te bergen. Dit geldt voor in de woonkamer, maar ook in bijvoorbeeld je keuken of badkamer kan dit verstandig zijn om te doen.

Vergeet de buitenkant van je woning niet

Als je foto’s gaat maken van je woning om het goed te verkopen, is het ook een slimme tip om niet de buitenkant van je woning te vergeten. Ook hier zijn potentiële kopers namelijk vaak benieuwd naar. Het draait dus niet alleen om binnen, maar ook om buiten. Zorg er daarom ook voor dat de buitenboel er netjes uitziet. Maak de tuin even schoon, haal afvalbakken uit het zicht en maak het buiten gezellig.

Deze tips hierboven zijn handig om in gedachten te houden als je jouw woning graag op een mooie manier presenteert. Aantrekkelijke foto’s zijn belangrijk om de verkoop te stimuleren, dus probeer hier echt voldoende aandacht aan te besteden!

 

Reacties