Je droomhuis verzekeren? Eerst de opstalverzekering online vergelijken

Een nieuwe keuken of een badkamer die je helemaal naar eigen smaak inricht, dat wil iedereen in zijn huis.

Guido van Loon 18 September 2021

Heb je de mogelijkheid en ruimte om je huis van boven tot onder samen te stellen door de boel te verbouwen? Met een compleet ontwerp maak jij van je huis een droomhuis. Het is een plan waar je misschien al jaren naartoe leeft en in die tijd heb je iedere online woonplatform afgestruind om je te laten inspireren. Je bent helemaal klaar om aan de verbouwing te beginnen en jouw nieuwe woonkamer, keuken en badkamer te verbouwen en in te richten.

Houd bij de verbouwing van je huis rekening met het afsluiten van een goede verzekering. Hoe spijtig zou het zijn als je na al die jaren van plannen en verbouwen, in je nieuwe droomkeuken staat en dat die door onverhoopte oorzaken beschadigd raakt. Je wordt op hoge kosten gejaagd wanneer je geen goede opstalverzekering hebt afgesloten. In deze blog lees je hoe de opstalverzekering online te vergelijken en wat je moet weten voordat je verzekering afsluit.

Welke zaken vallen onder de opstalverzekering?

Je sluit een opstalverzekering af om alle zaken te verzekeren die aan je huis vastzitten. Van de kelder tot aan de zolder met alle elementen die je niet kunt verplaatsen. Om je meubilair, losstaand apparatuur en accessoires te laten verzekeren, maak je gebruik van de inboedelverzekering. Daarvoor ga je naar inboedelverzekering.nl. Ingebouwd apparatuur, raamkozijnen en andere vastzittende materialen en spullen vallen onder de opstalverzekering die je online vergelijkt. Ook zaken die aan de buitenkant van je huis bevestigd zijn, vallen onder de opstalverzekering.

 

Je nieuwe droomkeuken met de meest moderne inbouwapparatuur of je badkamer met luxe badkuip laat je verzekeren met de opstalverzekering. Je wenst natuurlijk dat het niet nodig is, maar mocht er iets gebeuren, dan ben je met een goede opstalverzekering minder duur uit. Hoe weet je welke verzekering bij jouw huis past? Daarvoor kun je de opstalverzekering online vergelijken.

Je opstalverzekering online vergelijken, waar kies jij voor?

Voor welke situaties is je huis verzekerd met de opstalverzekering? Je kunt gaan voor een basisverzekering die schade aan je huis vergoedt die door de volgende oorzaken ontstaat:

  • Wanneer brand uitbreekt

  • Bij inbraak of vandalisme, zoals een ingeslagen ruit of een opengebroken slot

  • Slechte weersomstandigheden en de gevolgen ervan, zoals wateroverlast

Heb je een basis opstalverzekering en zijn er spullen beschadigd door toedoen van bovenstaande oorzaken, dan kun je de kosten laten vergoeden bij je verzekeraar. Je kunt bovendien je verzekering aanvullen met een all risk verzekering die ook andere schade vergoedt. Hierbij kun je denken aan plotseling onvoorziene gebeurtenissen waar je geen rekening mee hebt gehouden, maar die wel beschadigingen aan je huis hebben veroorzaakt. Om te bepalen of je voor de basisverzekering gaat, of liever een all risk afsluit, kun je de opstalverzekering online vergelijken.

Laat je informeren door de opstalverzekering online te vergelijken

De opstalverzekering online vergelijken geeft je de mogelijkheid een helder overzicht te maken van de kosten en baten. Je kiest welke verzekering je wilt afsluiten én je bepaalt welke verzekeraar jouw schade vergoedt. Kom je er niet uit welke opstalverzekering je moet kiezen om je pas verbouwde droomhuis te dekken, schakel dan Diks verzekeringen in om de opstalverzekering online te vergelijken.

Reacties