De beste tips voor het verkopen van je huis

Heb je al een nieuw huis op het oog en zou je graag je huidige woning verkopen? Als je dat nog nooit gedaan hebt, kan het best lastig zijn.

19 December 2019

Want waar moet je beginnen? Is het slim om je nieuwe droomhuis al te kopen terwijl je je huidige woning nog niet verkocht hebt? Of kun je het beter andersom doen? Wij geven je in dit artikel de beste tips voor het verkopen van je huis.

Bepaal een goede vraagprijs

Het moeilijkste onderdeel is misschien wel het bepalen van de vraagprijs. Een makelaar kan je hier zeker bij helpen, net als een taxateur. De fout die veel mensen maken, is uitgaan van wat ze zelf betaald hebben voor de woning. Dit is echter natuurlijk al een tijdje geleden en de huizenprijzen veranderen snel. Natuurlijk wil je wel in je achterhoofd houden dat je meer wil krijgen dan dat je ervoor betaald hebt. Er moet een vraagprijs komen die voor jou voldoende is, maar die potentiële kopers ook niet afschrikt. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een vanaf-prijs, waarbij potentiële kopers moeten bieden. Laat je hierover adviseren door je makelaar.

Maak je huis neutraal en dus verkoopklaar

Potentiële kopers weten wel dat ze door inrichting etcetera heen moeten kijken, maar in de praktijk lukt dat toch altijd want minder goed. Heb je bijvoorbeeld kamers met felle kleuren op de muur, zorg er dan voor dat je er een likje witte verf overheen doet. Werk kleine details bij. Heb je bijvoorbeeld een klink die los zit, deuren die niet goed sluiten of een krakende trap? Dit zijn allemaal zaken die onbewust negatieve gevoelens oproepen bij de potentiële koper. Heb je kamers leeg staan, zorg er dan voor dat je deze inricht. Maak van een extra slaapkamer bijvoorbeeld een kantoor. Wanneer je lege kamers een functie geeft, kun je laten zien hoe veelzijdig je huis is.

Eerst je huis verkopen en dan pas een nieuwe kopen, of andersom?

Natuurlijk wil je niet zonder huis komen te zitten, maar je wil ook geen dubbele lasten… Dus wat is nu verstandig? Dat is helemaal afhankelijk van hoe snel jij denkt je huis te kunnen verkopen. Staat je huis in een gewilde wijk en hoeft er weinig aan te gebeuren, dan kun je best al een nieuw huis kopen voordat je je huidige woning verkoopt.

Andere manier om je huis snel te verkopen

Wanneer mensen hun huis gaan verkopen, denken ze er vaak meteen aan om een makelaar in te schakelen. Echter zijn er ook andere manieren! Wanneer je je huis snel wil verkopen, bijvoorbeeld omdat je al een nieuwe woning gekocht hebt, kun je je huis ook verkopen aan een vastgoedhandelaar als Bagro Vastgoed. Dan is je huis zo verkocht en kun je meteen in je nieuwe woning trekken!

Reacties