string(1) "a"

Beleggen in vakantiewoningen razend populair onder Nederlanders

Droom jij ook van een tweede woning? Heb je altijd al een vakantiehuisje willen hebben om te verhuren, of hier in de zomer zelf gebruik van te maken?

Investeren in vakantiewoningen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Overigens geldt dit niet alleen voor de investering in vakantiehuisjes. Vastgoed in z’n algemeenheid won aan populariteit onder beleggers. Het voordeel van de aankoop van een vakantiewoning is het feit dat dit tegen een relatief klein bedrag mogelijk is. Het maakt dat deze vorm van investeren voor een steeds breder publiek toegankelijk is. 

Verschillende manieren van beleggen in vastgoed 

Je kunt op verschillende manieren beleggen in vastgoed. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een tweede woning of een kleine bungalow op een vakantiepark te kopen. Door de bungalow of woning vervolgens te verhuren, behaal je rendement over de investering. Naast het feit dat de woning vanzelfsprekend meer waard kan worden door de tijd heen. Een andere manier van investeren in vastgoed is de keuze voor crowdfunding. Ook dit is populairder geworden. Bij crowdfunding bezit je de woning niet zelf, maar beleg je samen met andere particulieren gezamenlijk in vastgoed. De lening die je hierbij verstrekt wordt vervolgens in gemiddeld vier tot vijf jaar afgelost. Rente die je over de lening ontvangt dient als rendement over deze belegging. 

Besteed tijd aan de aankleding van een vakantiewoning 

Niet alleen wil je zelf een gevoel van thuiskomen hebben, wanneer je naar je vakantiewoning rijdt. Ook wil je de vakantiewoning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële huurders. Dit doe je door voldoende aandacht te besteden aan de aankleding van het vakantiehuisje. Zorg voor fraaie gordijnen voor het raam om een gezellige sfeer te creëren, investeer in een goed bed en een comfortabele bank, enzovoorts. Het maakt dat bezoekers de vakantiewoning al snel aan zullen raden bij vrienden en familie. Zo verdien je de investering in een tweede woning sneller terug. 

Investeren in je eigen woning met spaargeld 

Het feit dat investeren in vastgoed zo populair geworden is onder een steeds breder publiek, hangt samen met de lage rente. Het is momenteel niet interessant om geld op een bank te laten staan, daar dit nauwelijks wat oplevert. Bij grotere bedragen kan het zelfs geld kosten! Mocht je onvoldoende budget hebben voor een investering in vastgoed, dan kun je ook in je eigen woning investeren. Renoveer de woning, of denk bijvoorbeeld na over een uitbouw aan je huis. 

Reacties