Woning verhuren? Dit moet je weten

Als je investeert in onroerend goed om het te verhuren in Apeldoorn, is het belangrijk bepaalde richtlijnen te volgen.

18 Februari 2021

Of je de verhuur nu zelf beheert of dat je een verhuurmakelaar inschakelt, bepaalde richtlijnen volgen zodat je investering een succes wordt en je later niet voor problemen komt te staan, is erg belangrijk. Verhuur niet aan iemand voordat je zijn liquiditeit (loonstrookjes en bankafschriften van drie tot zes maanden), kredietgeschiedenis, arbeidsreferenties en eerdere verhuurdersreferenties hebt gecontroleerd. Houd ook deze zes tips van Huurstunt in je achterhoofd:

Screen je huurders

1. Screen je huurders goed. Verhuur niet aan iemand voordat je zijn liquiditeit (loonstrookjes en bankafschriften van drie tot zes maanden), kredietgeschiedenis, arbeidsverleden en eerdere huisbaasreferenties hebt gecontroleerd. Als dit niet goed gebeurt, leidt dit later vaak tot problemen - een huurder die de huur te laat of helemaal niet betaalt, een woning beschadigt of ongewenste bezoekers toelaat enz. Zorg voor een schriftelijke huuraanvraag met bewijsstukken om alle informatie van de aspirant-huurder te verkrijgen.

Zwart op wit

2. Wil je je huis verhuren? Schrijf alles op. Zorg ervoor dat je een schriftelijke huurovereenkomst gebruikt om de belangrijke feiten van je relatie met je huurders vast te leggen - inclusief wanneer en hoe je klachten en reparatieproblemen afhandelt.

Borg

3. Ga correct om met de borg die de huurder betaalt. Zorg voor een eerlijk systeem voor het vaststellen, innen, bewaren en terugstorten van borgsommen. Inspecteer en documenteer de staat van de huuraccommodatie voordat de huurder er intrekt, om geschillen over terugbetaling van de waarborgsom bij het vertrek van de huurder te voorkomen. Deze inspecties dienen bij voorkeur te gebeuren in aanwezigheid van de huurder.

Woning in topconditie

4. Voer reparaties aan de huurwoningen Apeldoorn op tijd uit. Blijf op de hoogte van onderhoud en reparaties die nodig zijn aan de woning en zorg ervoor dat deze worden uitgevoerd wanneer de huurder daarom vraagt. Als je woning niet goed wordt onderhouden, is de kans klein dat goede huurders zullen willen blijven. Vergeet niet dat je huurder je klant is. Als je wilt dat hij op tijd betaalt, zorg er dan voor dat hij tevreden is.

Veiligheid eerst

5. Zorg ervoor dat het pand veilig is. Laat je huurders en pand geen makkelijke prooi zijn voor criminelen. Als het pand extra beveiliging nodig heeft, neem dan de nodige stappen om het pand en je huurder te beschermen. Goede verlichting, het snoeien van boomtakken die over de muur of schutting hangen en degelijke veiligheidshekken zijn vaak al voldoende.

Respecteer privacy

6. Zorg voor een waarschuwing voordat je het pand betreedt. Hoewel het aan te raden is dat je de woning van tijd tot tijd inspecteert, moet de privacy van je huurder worden gerespecteerd. Verwittig hen wanneer je van plan bent de woning te betreden en verwittig hen zo lang mogelijk van tevoren.

Reacties