Thuis aan het werk? Zo bespaar je op je energierekening

Net als veel anderen, zit je de komende tijd waarschijnlijk thuis. Tenzij je een vitaal beroep hebt natuurlijk. Maar hoe dan ook: we zijn wat meer binnen.

27 Maart 2020

Of je nu aan het werk bent of de kinderen les aan het geven bent (of allebei tegelijk), het energieverbruik in huis gaat waarschijnlijk omhoog. Hieronder 5 tips om ervoor te zorgen dat je energierekening niet enorm de lucht in schiet.

1. Besparen met koffie en/of thee drinken

Net zoals op kantoor, begint je dag thuis vaak ook met een kopje koffie of thee. En die blijf je waarschijnlijk door de dag heen ook nog wel drinken. Maar laat het koffieapparaat niet de hele dag aan staan en kook alleen de hoeveelheid water die je nodig hebt in de waterkoker. Zonde anders! 

2. Denk aan je laptop 

Je laptop heb je de komende weken hard nodig. Ga er dus bewust mee om en laat de oplader er niet de hele dag inzitten. Continu je laptop aan de oplader is niet alleen slecht voor je energierekening, maar ook voor je laptop. 

3. De verwarming hoeft niet de hele dag aan

Ondertussen is het al een aantal dagen lente en dat is ook te merken aan het zonnetje dat heerlijk naar binnen schijnt. Laat de zon je huis opwarmen en kies ervoor om de verwarming een dagdeel aan te hebben. Hier bespaar je niet alleen mee op je energierekening, maar een te warm huis zorgt er ook voor dat je minder productief bent.

4. Zorg voor een volle vriezer

Eten weggooien is slecht voor het milieu en vaak ook niet nodig. Het is zelfs een heel goed idee om je restjes in de vriezer te bewaren. Een volle vriezer verbruikt namelijk minder energie. De producten warmen minder snel op zodra je hem open doet. Is de vriezer wat leger? Dan kost het meer energie om weer op de juiste temperatuur te komen, omdat de warme lucht meer ruimte krijgt.

5. Stap over van energieleverancier

Misschien gaat je werk de komende tijd wel gewoon door of heb je het nu extra druk met de kinderen, toch vallen er veel sociale bezigheden weg. Je houdt dus wat tijd hier en daar over. Mooi moment om te zien of je kan besparen op je energiecontract. Bij Independer kun je snel energie vergelijken op prijs en duurzaamheid.

Reacties