Foto: 2021/bezemschoon-checklist.jpg

Bezemschoon opleveren huurwoning: de checklist

Moet je je huurwoning bezemschoon opleveren? Maak gebruik van deze handige checklist en lever de woning goed af!

1. Meubels verwijderen
Verwijder eerst alle meubels uit de woning die je zelf hebt meegebracht. Vergeet ook niet de keukenapparatuur mee te nemen dat je zelf hebt aangeschaft voor de woning!

2. Stickers, lijmresten en posters verwijderen
Verwijder posters en stickers van de muren die je hebt opgehangen. Belangrijk is dat je hierbij geen sporen achterlaat dus verwijder eventuele lijmresten ook meteen even!

3. Afstoffen en vlekvrij maken
Verwijder spinnenwebben en stof van de muren, plafonds en deuren. Zorg er daarnaast voor dat alle vlekken verwijderd worden!

4. Raamkozijnen en vensterbanken stof- en vetvrij maken
Neem de ventilatieroosters ook meteen mee en maak deze stofvrij!

5. Badkamer schoonmaken
Maak de badkamer weer schoon en fris, verwijder kalkaanslag en maak de afvoerputjes schoon.

6. Keuken vetvrij en schoon opleveren
Reinig de keuken volledig en maak inbouwapparatuur vetvrij. Leeg en maak de koelkast en vriezer schoon en zet deze uit. Laat de deuren op een kiertje staan zodat de koelkast en vriezer kunnen luchten.

7. Maak de tuin/balkon schoon
Veeg de grond, gooi afval weg en laat het schoon achter.

8. Stofzuig en dweil de gehele woning
Wanneer alles verder netjes is eindig dan de hele schoonmaak met een grondige stofzuig en dweil beurt. Daarna kun je met een gerust gevoel de deur achter je dicht trekken. En onthoud: laat de woning zo achter hoe je hem zelf ook aan wil treffen.

Geverfde muren en zelf aangebrachte laminaat

Naast deze checklist kunnen er nog een paar punten zijn die in het huurcontract staan aangegeven. Denk bijvoorbeeld aan het achterlaten van de muren in een neutrale kleur of het verwijderen van een zelf gelegde laminaten vloer. Misschien kun je met de nieuwe huurder overleggen om de vloer, gordijnen en andere zaken achter te laten. Dat zou al enorm veel werk en tijd schelen!

Uitbesteden woningontruiming

Lijkt het je allemaal een iets te grote tijdrovende klus? Overweeg dan eens om een woningontruimer in te huren. Voor een woning met 1 tot 2 slaapkamers kost dit gemiddeld €150,- tot €550,-. Reken voor een woning met meer dan 3 slaapkamers €750,- tot €1.850,-. Ook kan een ontruimer meubels die je niet meer wilt hebben voor je weggooien en vloerbedekking verwijderen. En die spijkers die verwijderd moeten worden en waarvan de gaatjes gedicht moeten? Ook dat kan een professionele ontruimer voor je doen!

Reacties
Brechtje-Wegstapel

Hello My mame is Denis, I'm from Slovakia, I work at DHL, I have a contract, I'm looking for a place to live, thank you for the answer My mobile number +421 908 620 402 Email- denispetro25@gmail.com

Vorig jaar