Levensloopbestendige woningen met kleine voetafdruk

Veenhuizen – De transitie naar het aardgasloze tijdperk, levensloopbestendig wonen en totaal voorzien in uw eigen energie. 

17 Juli 2018

Het zijn vraagstukken die onze maatschappij vandaag de dag bezighouden. Robuusteiken, Rabobank Noordenveld West Groningen en Mijn Makelaar maken hier echt werk van. Robuusteiken heeft een unieke ecologische en levensloopbestendige woning ontworpen, die alles in zich heeft om te voldoen aan de eisen voor een groene, en dus voordelige, hypotheek.

De drie-eenheid ziet grote kansen in het gebruik van bio-based bouwmaterialen, zoals hout en Isovlas. De groei van deze materialen vraagt CO2 en de toepassing ervan in de bouw zorgt voor CO2-opslag. Robuusteiken bouwt de schuurwoning volledig ecologisch. Het gaat om een natuurlijke (bio-based), dampopen bouw. Robuusteiken kan formaldehydevrij of formaldehyde-arm bouwen. Hiermee heeft u een gezonde en ecologische woning met een minimale voetafdruk op de aarde. Een waardevolle investering en goed voor de gezondheid.

De woning is in zes tot acht maanden te bouwen, in drie uitvoeringen. Naast type T140 (140 m2 woonoppervlak) zijn er de typen T120 en T160 die net wat kleiner (120 vierkante meter) of net wat groter zijn (160 vierkante meter). De Robuusteiken woning is zeer compleet en duurzaam. Er bevindt zich ook een slaapkamer en sanitaire voorzieningen op de begane grond, zodat bewoners er ook op hogere leeftijd kunnen blijven wonen. Mijn Makelaar Noordenveld kan geïnteresseerden bij de aankoop ondersteunen.

Stimuleren van houtbouw
De drie bedrijven willen houtbouw concreet stimuleren door samen een slim concept aan te bieden. Door de CO2-opslag in één houten woning, kan een gemiddeld gezin zeventien jaar CO2-neutraal leven. ‘Ons streven is dat goed voorbeeld, goed doet volgen’, zegt Peter Kroes, operationeel directeur van Robuusteiken. ‘Met het gebruik van natuurlijke materialen doet de bouw een stap in de goede richting. Een impuls vanuit de overheid kan hierin een katalysator zijn. Wij denken dat daar een kans ligt.’

Betere wereld
‘Met een Rabo GroenHypotheek profiteren kopers de eerste tien jaar van een korting op de hypotheekrente. Met deze korting stimuleren we dat mensen gaan voor een toekomstgerichte keuze in wonen. Zo proberen we de wereld een beetje beter te maken’, zegt Siska Snip, financieel adviseur bij Rabobank Noordenveld West Groningen. De Robuusteiken woning heeft alles in zich om in aanmerking te komen voor de Rabo GroenHypotheek.

Gezond leefklimaat
‘Ecologische bouw zorgt voor een gezond leefklimaat van de mens’, aldus Kroes. ‘Natuurlijke Isovlas bouwisolatie is optimaal temperatuur- en vochtregulerend. Hout is een puur natuurlijk materiaal dat het teveel aan vocht in uw woning moeiteloos absorbeert.’ Wetenschappers zijn eensgezind over de positieve invloed van een houten woning op reuma, artrose en artritis. Robuusteiken wil daarom een voorbeeld zijn in het bouwen met hout. ‘Duurzaam hout moet wat ons betreft de norm worden in Nederland. En bouwen met hout steeds vaker de keuze! Houtbouw is toekomstgericht en gezond! Meer informatie op mijnco2neutralewoning.nl

Reacties